X

Responsive image

Nyheter
Jorodd Asphjell på arbeidsplassbesøk

Jorodd Asphjell på arbeidsplassbesøk

Author: Melhus Avisa Gaula/Wednesday, June 30, 2021/Categories: Startsiden, Nyheter

Sist torsdag var stortingskandidat Jorodd Asphjell på besøk på flere virksomheter i Melhus.

AVEIVINN TAXT

Første visitt var på Trebetong på Søberg. Dette er en lokal entreprenør, og er også en lærlingebedrift. Avisa rakk ikke å være med her på morgenkvisten. 

Fra Helsport til Barents

Neste post på programmet var den nyoppstartede bedriften Barents. De holder til i lokalene til Helsport i Melhus sentrum. Bedriften er et forsøk på å komme inn i et spennende og voksende marked for gjenbruk av friluftsartikler. Leder og entusiast for oppstarten, Nora Helliksen, forteller at det er en internasjonal trend dette med å resirkulere dyre gjenstander som telt, sekker og soveposer. Hun forteller at de i grunnen startet litt bakvendt, da de begynte oppstarten med reparasjoner av gamle Helsportprodukter. Men de tar også imot produkter til reparasjon fra andre produsenter. 

    Mer om Barents står i egen artikkel, men Helliksen forteller at de hadde store forventninger til besøket fra Asphjell. Som stortingspolitiker håpet de han kunne ta opp og kanskje få en forandring på det faktum at de må betale moms på 25% på reparasjoner og gjenbruk. Disse produktene er det allerede betalt moms for som nye, og hun mente dette kunne være et godt insitament for at flere slike produkter ble reparert, og slik fikk lengre levetid.

    Hun fortalte at Asphjell virket svært interessert i prosjektet deres.

 

Horg Sykehjem 

– en lærlingebedrift

Fra Melhus gikk ferden til Horg Sykehjem. Asphjell er medlem i Utdannings og opplæringskomiteen på Stortinget, og var nysgjerrig på hvordan lærlingene hadde det på Horg. Kjøkkensjef Knut Ståle Skogstad fortalte at de tok inn nye lærlinger annenhvert år. Her var det et samarbeid mellom Horg, Buen og Hølonda Helsehus, slik at lærlingene roterte og fikk erfaring på flere arbeidsplasser. – Han mente lærlinger var en ressurs, og en viktig del av virksomheten. De ventet nye lærlinger inn i september, men på Horg var det Julia Eriksson som var lærling den dagen vi var innom. 

    Julia var veldig fornøyd med lærlingeoppholdet sitt, og syntes hun fikk allsidig erfaring.         – Jeg liker å jobbe med folk, og her får jeg sjansen til å prøve meg på mye forskjellig, kunne hun fortelle Asphjell. Og etter to år får jeg fagbrev som institusjonskokk. Julie hadde mange andre interesser, og kunne godt tenke seg å bli hjemmesykepleier. Men hun var også interessert i biler og mekking.

    Asphjell fikk også en lengre utredning om bakgrunnen hennes, som han lyttet nysgjerrig til. Hun var svensk, kom til Norge for ikke så mange år siden, men snakket nå «reinhekla» trønder. Kjærest og søster Amanda, som var blikkenslagerlærling var de også innom. 

Bilde: 

Her viser Helliksen Asphjell alle soveposene som har vært inne til reparasjon. På lappene er det spesifisert hva som er gjort av reparasjoner, og hvilken tilstand posen er i. Så her kan man kjøpe toppkvalitet til bruktpris! 

Foto Jørn Ove Moen

Les mer i Gaula

Print

Number of views (491)/Comments (0)

Siste utgave
Om avisa

Avisa-Gaula.no er Gaula sin nettutgave. På papir kommer avisa ut hver torsdag og gir deg nyheter om det som skjer i Melhus kommune. Har du tips? Send oss en e-post til snoefugl@online.no eller ring oss på 72 87 24 11.
 

Du får kjøpt avisa her: 

Byneset: 
Nordbygdens Samvirkelag

Melhus: 
Ark Bruns Bokhandel
Eurospar Melhustorget
Rema 1000 Melhus torg
Esso-stasjonen, Melhus
Coop Extra Melhus
Rema 1000 Gaula

Kvål: 
Coop Prix Kvål
Shell-stasjonen, Kvål

Ler, Lundamo og Hovin:
Coop Prix Ler
Coop Marked Lundamo
Coop Marked Hovin

Hølonda: 
Hølonda samvirkelag
Samvirkelaget Korsvegen

Midtre Gauldal:
Coop Extra, Støren
Kotsøy samvirkelag

Orkdal:
Kiosk - Orkdal sjukehus

Digitale utgaver og e-abonnement kan kjøpes via https://gaula.buyandread.co