X

Responsive image

Nyheter
KRF-POLITIKEREN ANNA LINA MØRREAUNET HOLM Gikk over til Sentrum

KRF-POLITIKEREN ANNA LINA MØRREAUNET HOLM Gikk over til Sentrum

Author: Melhus Avisa Gaula/Wednesday, July 28, 2021/Categories: Startsiden, Nyheter

Det er snart tre år siden det skjedde, det som fikk Anna Lina Mørreaunet Holm til å skifte parti. Hun var aktiv med i Krf da partiet hennes, med knapt flertall på et ekstraordinært årsmøte vedtok å gå inn i den blå regjeringa til Erna Solberg.

AV JENS GRANØIEN

Anna Lina har ferie fra lærerjobben ved KVT på Tiller. Familien ferierer på Melhus, eller i nærområdet. Norgesferie er tryggest i disse koronatider. Hun er i en alder som har fått sin første vaksinedose i disse dager. Vi treffes over en kopp kaffe hos Jordbærpikene på Melhustorget.

    Hun synes måten det skjedde på da Krf med de to daværende nestlederne i spissen førte Krf inn i Erna Solbergs regjering i januar 2019, var et svik.

    Høsten 2018 ville daværende leder i Krf, Knut Arild Hareide avklare sidevalg for partiet. Krf hadde vært støtteparti for Erna Solbergs regjering, hvor Frp var med, siden regjeringen så dagens lys i 2013.

    – Det var ikke en ok måte det skjedde på, at abortsaken ble brukt som den ble brukt. Det var dristig av Hareide å be partiet om et sidevalg. Han visste det kunne gå den veien, sier Anna Lina. Hun sier at Krf som hadde støtta regjeringa Solberg siden 2013, måtte foreta seg noe. Hun syntes det var ei spennende tid.

 

Ropstad og Bollestad mobiliserte for regjeringssamarbeid med H, Frp og V

Da Hareide ville ha avklaring mobiliserte de to daværende nestlederne Kjell Ingolf Ropstad og Olaug Bollestad for regjeringssamarbeid med Høyre og Frp. Stikk i strid med det retningsvalget Hareide så for seg. Det var også stikk i strid med det Krf hadde lovet velgerne. Det var helt uaktuelt for partiet å gå i regjering sammen med Frp, hadde partiet lovet.

    Det ble mye snakk om røde og blå, men også gule Krf`-

ere på den tida. De røde var de som støttet Hareide, de blå var de som støttet Ropstad og Bollestad. De gule var de som mente at det ikke skulle foretas noe retningsvalg, men at partiet skulle fortsette å være opposisjonsparti.

    Anna Lina hørte til i den røde flokken som var enig med Hareide i at regjeringssamarbeid på venstresida med Ap og Sp ville være det beste alternativet.

    – Folk var opptatt av dette. Det kunne ført til regjeringsskifte. Det var nødvendig nok av Hareide. Jeg hørte til på den røde siden, fastslår hun.

    Hun ble sammen med mange andre, også nesten halvparten av delegatene på de ekstraordinære årsmøtet skuffet. Hun syntes resultatet ble feil. Anna Lina var enda lokalpolitiker i Melhus, hvor hun ledet helse- og omsorgskomiteen.

    – Jeg meldte meg ikke ut aktivt, men slutta å betale medlemskontingenten.

    Hun synes fortsatt at Krf har mye bra politikk, og sier at til tross for det som skjedde står partiet fortsatt hennes hjerte nær.

Bilde: 

Anna Lina M. Holm har funnet ny politisk tilhørighet i partiet Sentrum etter at Krf gikk i regjering med sammen med FrP høsten 2018.

 

Les mer i Gaula

Print

Number of views (813)/Comments (0)

Siste utgave
Om avisa

Avisa-Gaula.no er Gaula sin nettutgave. På papir kommer avisa ut hver torsdag og gir deg nyheter om det som skjer i Melhus kommune. Har du tips? Send oss en e-post til snoefugl@online.no eller ring oss på 72 87 24 11.
 

Du får kjøpt avisa her: 

Byneset: 
Nordbygdens Samvirkelag

Melhus: 
Ark Bruns Bokhandel
Eurospar Melhustorget
Rema 1000 Melhus torg
Esso-stasjonen, Melhus
Coop Extra Melhus
Rema 1000 Gaula

Kvål: 
Coop Prix Kvål
Shell-stasjonen, Kvål

Ler, Lundamo og Hovin:
Coop Prix Ler
Coop Marked Lundamo
Coop Marked Hovin

Hølonda: 
Hølonda samvirkelag
Samvirkelaget Korsvegen

Midtre Gauldal:
Coop Extra, Støren
Kotsøy samvirkelag

Orkdal:
Kiosk - Orkdal sjukehus

Digitale utgaver og e-abonnement kan kjøpes via https://gaula.buyandread.co