X

Responsive image

Nyheter
Dance Monkey

Dance Monkey

Author: Melhus Avisa Gaula/Wednesday, July 28, 2021/Categories: Startsiden, Nyheter

AV HEGE WILLADSEN 

I 2019 ble det sluppet en sang som heter ”Dance Monkey av Tones and I.” Videoen har blitt sett over en milliard ganger på Youtube, så det er en kjempestor hit. Den har vært på A-lista til P1, og det vil si at den spilles minst fire ganger om dagen på den kanalen. Nå har Rita Bolland fra Ler fått lov av artisten til å slippe den samme sangen, men i ny og egen innpakning. 

– Jeg har med meg kun Arild Følstad på piano, så sangen er helt nedstrippet og veldig annerledes enn originalen, sier Rita når vi møter henne for å få høre om sangen som ble sluppet i sommer.

    – Den er så annerledes at jeg var usikker på om jeg fikk lov til å gi den ut som cover. Jeg spilte den inn i studioet til Arild Følstad på Hovin. Arild spilte piano og var samtidig produsent. Det det starta med, var at vi fikk ferdigstilt en garasje der jeg bor. Når den ble ferdig, fikk jeg øvingsrom. Der øvde jeg på forskjellige låter, både egne og coverlåter. Blant annet denne låta Dance Monkey. Da jeg begynte å øve på den sånn ordentlig, ble den annerledes enn orginalen, men samtidig var det som om å høre låta på nytt. Det tenker jeg, at er ikke det meninga om man skal gi ut en cover? Jeg har jo gjort det til noe eget, og den ga en ny mening eller ny betydning, så da fant jeg ut at jeg skulle sjanse på å spille den inn på min egen måte. 

    – Er det samme tempo?

    – Nei, den er tatt ned, og blir da noe helt annet. Originalen er jo opptempo-sang, og en monster-hit. Jeg leste meg opp på komponisten, og fant ut at sangen var strømmet mange millioner ganger, så huh, ja. Jeg tenkte at her sitter jeg på Ler, i Kaldvelldalen, og har rett og slett gjort om den, ler Rita. 

    Hun sier at ”Tones and I” som har skrevet sangen, har sin egen sjel i den sangen, så det å vente tillatelsen til å spille inn Rita sin versjon av den var ei spenning.

    – Jeg skrev, høyst ærbødigst ja, skrev jeg e-posten. Men jeg turte først ikke å sende den. Men den ble sendt. Endelig kom godkjenning på at jeg kunne slippe sangen, det var så kult! 

    Underveis fikk jeg tilbakemelding om at hvis jeg hadde gjort den om, fjerna noen ord, så kan man si nei. Jeg var kjempespent, det var Arild og Roar Øien også. Det er Roar sitt studio som gir ut sangen. Men så kult, ”Tones and I” liksom. Hehehe, jeg føler at hun, ”Tones and I” sier You go girl! Rita ler og smilet hennes går nesten rundt, for dette er stort!

 

Et års prosess

– Frister det å få ut noe mer av samme størrelse? 

    – Jeg vet ikke jeg, må jo først få landa dette. Den sangen fikk en ny betydning når jeg strippa den ned. Den ble litt min, sjøl om den ikke er det. Når du spiller coverlåter ute på fest, gjør du den jo sånn som publikummet har hørt den før. Det skaper jo allsang-effekten, men på dette får jeg kanskje en annen reaksjon. Kanskje de sier at de ikke liker den, eller kanskje de sier at de liker den? Jeg har jo fjerna litt av teksten. For snart to år siden, framførte jeg Dance Monkey på en pop-up-konsert på Schei Jakobsen. Det var første gangen, og da var det med fullt band og i samme tempo som originalen. 

    – Når kom tanken på at du skulle gi den ut?

    – Det er ganske nøyaktig et år siden jeg sang denne versjonen helt for meg sjøl i garasjen hjemme. Akkurat da, var det utbygging av fibernettet i Kaldvelldalen, så jeg sang den for meg og de som arbeidet med fibernettet. Jeg er kjempespent på mottakelsen av sangen. Tenk deg de som digger ”Tones and I” og hennes måte å fremføre Dance Monkey på da? Håper de sier at, ja, sånn kan man også gjøre den. 

    – Hvordan kom du på at du skulle endre den?

    – Jeg vet ikke, jeg bare gjorde det. 

    – Hadde Arild noen innspill å komme med?

    – Joda, vi har hatt noen runder med hva vi kunne gjøre. Men nei, jeg fant ut at den passa best med kun piano.

Bilde: 

Rita Bolland slapp nylig sin versjon av monsterhiten Dance Monkey, hun synes det er helt vilt at hun fikk lov av rettighetsholderne. 

 

Les mer i Gaula

 

Print

Number of views (708)/Comments (0)

Siste utgave
Om avisa

Avisa-Gaula.no er Gaula sin nettutgave. På papir kommer avisa ut hver torsdag og gir deg nyheter om det som skjer i Melhus kommune. Har du tips? Send oss en e-post til snoefugl@online.no eller ring oss på 72 87 24 11.
 

Du får kjøpt avisa her: 

Byneset: 
Nordbygdens Samvirkelag

Melhus: 
Ark Bruns Bokhandel
Eurospar Melhustorget
Rema 1000 Melhus torg
Esso-stasjonen, Melhus
Coop Extra Melhus
Rema 1000 Gaula

Kvål: 
Coop Prix Kvål
Shell-stasjonen, Kvål

Ler, Lundamo og Hovin:
Coop Prix Ler
Coop Marked Lundamo
Coop Marked Hovin

Hølonda: 
Hølonda samvirkelag
Samvirkelaget Korsvegen

Midtre Gauldal:
Coop Extra, Støren
Kotsøy samvirkelag

Orkdal:
Kiosk - Orkdal sjukehus

Digitale utgaver og e-abonnement kan kjøpes via https://gaula.buyandread.co