X

Responsive image

Nyheter
Klart for Melhus – Cup neste helg

Klart for Melhus – Cup neste helg

Author: Melhus Avisa Gaula/Wednesday, August 4, 2021/Categories: Startsiden, Nyheter

I løpet av neste fredag, lørdag og søndag spilles det 347 kamper. Da møtes 6 – 13 – åringene til fotballcup i regi av Melhus Fotball.

 

AV JENS GRANØIEN

I år som i fjor må man forholde seg til koronareglene. I år er antall påmeldte omtrent det samme som i fjor, det betyr noe færre enn det som var vanlig før koronaen.

Leder for Melhus Cupen Frank Brudal sier at, på grunn av koronaen har de ei foreløpig venteliste på 20 lag. Det er de yngste som stiller med flest lag.

- Koronaen er på trinn 3 og vi må forholde oss til restriksjonene som betyr antallsbegrensning. Maks 200 per kohort. Det vil si at maks 200 spillere og publikum kan være til stede når det spilles kamp, forklarer lederen for cupen.

Smitteansvarlig Kjellaug Angvik opplyser at for å få plass til flest mulig er cupen fordelt på tre anlegg. Det blir et anlegg i Bankhallen og to i Gruva.

- Det betyr trippel rigging, som betyr mye ekstra arbeid. Vi gjør det på samme måten som i fjor, og vi føler oss tryggere på gjennomføringen i år. Opplegget er godkjent av Trøndelag fotballkrets og kommuneoverlegen, understreker Angvik.

347 kamper på 16 baner

Cupen starter fredag kveld den 13. august klokken 18.00 og avsluttes søndag kveld. Frank Brudal forklarer at i løpet av de tre dagene skal det spilles 347 kamper fordelt på 16 baner. Cirka 1700 jenter og gutter i aldersgruppen 6 – 13 år deltar. Det spilles på 3 – 5 og 7er baner. Brudal forteller at det er åpna for at det kan spilles mot lag fra andre kretser.

Han sier at det er et stort arrangement hvor mange frivillige bidrar. Arrangementet krever cirka 1000 dugnadstimer.

- Folk stiller opp og er motivert til å bidra, sier han.

Trygt å være der

Angvik sier at de er glade for at de klarte å arrangere cupen både i fjor og i år, til tross for koronarestriksjoner. Dette er det 11. året det arrangeres fotballcup i Melhus Fotball.

Hun poengterer at det er dedikerte dugnadsfunksjonærer som går rundt og passer på at meteren overholdes, tar seg av renhold, sørger for spriting og passer på at det ikke blir for store ansamlinger.

- Vi fikk gode skussmål i fjor på at det var trygt å komme på cupen. Det er viktig for oss at det oppleves trygt å være her, sier hun.

Følgende 39 klubber har meldt på lag:

Astor, Buvik, Byåsen, Charlottenlund, Dombås, Freidig, Gauldal, Gimse, Glimt, Hommelvik, Kattem, Klæbu, Leik, Leinstrand, Lånke, Malvik, Melhus, Nardo, Nationalkammeratene, Nidelv, Nordlandet, Orkanger, Orkdal, Othilienborg, Rennebu, Røros, Selbu, Sjetne, Sokna, Strindheim, Støren, Surnadal, Sverre, Sverresborg, Tiller, Tolga-Vingelen, Trond, Trønder-lyn og Utleira.

Bilde: 

Neste helg samles cirka 1700 unger til fotballcup. Leder for Melhus Cup Frank Brudal og smittevernansvarlig Kjellaug Angvik er enig om at det er viktig for dem at det oppleves trygt å være der.

 

Print

Number of views (478)/Comments (0)

Siste utgave
Om avisa

Avisa-Gaula.no er Gaula sin nettutgave. På papir kommer avisa ut hver torsdag og gir deg nyheter om det som skjer i Melhus kommune. Har du tips? Send oss en e-post til snoefugl@online.no eller ring oss på 72 87 24 11.
 

Du får kjøpt avisa her: 

Byneset: 
Nordbygdens Samvirkelag

Melhus: 
Ark Bruns Bokhandel
Eurospar Melhustorget
Rema 1000 Melhus torg
Esso-stasjonen, Melhus
Coop Extra Melhus
Rema 1000 Gaula

Kvål: 
Coop Prix Kvål
Shell-stasjonen, Kvål

Ler, Lundamo og Hovin:
Coop Prix Ler
Coop Marked Lundamo
Coop Marked Hovin

Hølonda: 
Hølonda samvirkelag
Samvirkelaget Korsvegen

Midtre Gauldal:
Coop Extra, Støren
Kotsøy samvirkelag

Orkdal:
Kiosk - Orkdal sjukehus

Digitale utgaver og e-abonnement kan kjøpes via https://gaula.buyandread.co