X

Responsive image

Nyheter
Beboerne i Havdalsgrenda blir evakuert til over helga

Beboerne i Havdalsgrenda blir evakuert til over helga

Author: Melhus Avisa Gaula/Wednesday, October 9, 2019/Categories: Startsiden, Nyheter

Politiet har etter råd fra Norges vassdrags- og energidirektorat bestemt at de ni beboerne som måtte evakueres på grunn av et leirras lørdag formiddag, tidligst får flytte hjem mandag.

AV JENS GRANØIEN
Det var lørdag formiddag det ble meldt om et jordras i Havdalsgrenda på Melhus. Raset er oppgitt til å være 100 meter bredt, og utglidningen har skjedd på nersida av vegen til de fem boligene i den lille grenda. Tre boliger og ni personer ble evakuert, og fikk ikke sove hjemme natt til søndag.
    Regiondirektør Kari Øvrelid hos Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) opplyser tirsdag at de som er evakuert ikke får flytte hjem igjen før tidligst mandag klokken 15.00. Hun forteller at NVE har foretatt grunnundersøkelse i samarbeid med Rambøll. Hun sier at det raser fortsatt på stedet, og advarer folk mot å gå ut på raskanten. Øvrelid sier at det må gjøres en vurdering av om det er mulig å sikre de berørte boligene som er rasutsatt. Hvis ikke det er mulig, vil NVE gi råd til kommunen om hva som må gjøres.

Ferdig med prøvetakingen
Øvrelid forteller at Rambøll er ferdig med prøvetakingen tirsdag. Så skal prøvene analyseres på laboratoriet. Deretter skal geoteknikere foreta en vurdering.
    – Vi er årvåkne fordi kanten er utsatt, sier Kari Øvrelid.


Bildet: Det er disse tre husa, de to gule, og det svarte bak det gule til høyre, hvor folk har måttet evakuere. Raset har skjedd langs vegen rett nedafor det gule huset til høyre.

Les mer i Gaula.

Print

Number of views (1329)/Comments (0)

Siste utgave
Om avisa

Avisa-Gaula.no er Gaula sin nettutgave. På papir kommer avisa ut hver torsdag og gir deg nyheter om det som skjer i Melhus kommune. Har du tips? Send oss en e-post til snoefugl@online.no eller ring oss på 72 87 24 11.
 

Du får kjøpt avisa her: 

Byneset: 
Nordbygdens Samvirkelag

Melhus: 
Ark Bruns Bokhandel
Eurospar Melhustorget
Rema 1000 Melhus torg
Esso-stasjonen, Melhus
Coop Extra Melhus
Rema 1000 Gaula

Kvål: 
Coop Prix Kvål
Shell-stasjonen, Kvål

Ler, Lundamo og Hovin:
Coop Prix Ler
Coop Marked Lundamo
Coop Marked Hovin

Hølonda: 
Hølonda samvirkelag
Samvirkelaget Korsvegen

Midtre Gauldal:
Coop Extra, Støren
Kotsøy samvirkelag

Orkdal:
Kiosk - Orkdal sjukehus

Digitale utgaver og e-abonnement kan kjøpes via https://gaula.buyandread.co