X

Responsive image

Nyheter
Greit  å bli 50 sier varaordfører  Stine Estenstad

Greit å bli 50 sier varaordfører Stine Estenstad

Author: Melhus Avisa Gaula/Wednesday, September 8, 2021/Categories: Startsiden, Nyheter

Stine Estenstad er godt kjent i bygda av de fleste, etter flere år som aktiv politiker og varaordfører. I går, onsdag 8. september, fylte Stine 50 år.

Vi møtte en blid og sprudlende varaordfører på Letekrysset, der hun bor sammen med mann og tre av fire barn.

    Stine er ekte melhusbygg, og tilbrakte sine barneår først i Åsvegen i nærheten av det som en gang het Gunnars verksted, for de som er lokalkjente. Siden flyttet de til gård på Kregnesmoen, øverst i Kregnesbakkan på Kvål. Skoleårene ble tilbrakt på Rosmælen, hvor hun trivdes godt. Med søskenflokk på fem, to jenter og tre gutter, var det mye lek og moro i oppveksten.

 

Utdannelse og familie

Stine ble etter hvert utdannet hjelpepleier og siden sykepleier, og jobbet mange år i hjemmetjenesten i Melhus kommune. Hun har også vært leder av Frivillighetssentralen, som hun fortsatt har permisjon fra, siden hun nå er engasjert i politikken.

    Stine er gift med Roar Skimmeli, og bor på det hun kaller Holemsteigen, men de fleste kjenner nok stedet som Letekrysset. Sammen har de 4 barn, Sebastian på 25, Oda på 20, Hanna på 18, og Alfred på 9, som fortsatt går på Brekkåsen skole.

 

Politisk aktiv

Stine sier sjøl at hun har vært samfunnsengasjert hele livet. Politisk aktiv ble hun etter hvert, og har vært engasjert i Høyre siden 2002-2003. De siste periodene har hun vært varaordfører, noe hun syns er både interessant og spennende.

    Politikken tar det meste av hennes tid, men på spørsmål om hobby, svarer hun at hun har drevet en del med revy. Sammen med gode venninner satte hun opp Tre søstre og snuten for noen år siden, og dette kunne hun godt tenke seg å gjøre mer av.

    Ellers blir mye fritid, de fleste helgene, legger Roar til, tilbrakt på hytta på Oppdal, der de spesielt er glade i å stå på ski.

    Når vi spør hva hun ser for seg fremover, sier hun at hun godt kan tenke seg å gå tilbake til sykepleieryrket når hun trapper ned politikken. Når det blir vil hun ikke svare på,  men hun har nok mange gode år igjen. 

    – Jeg føler meg ikke gammel, sier hun. Greit å bli 50!

Bilde: 

Stine ved kjøkkenbordet hjemme på Holumsteigen.

 

Print

Number of views (682)/Comments (0)

Siste utgave
Om avisa

Avisa-Gaula.no er Gaula sin nettutgave. På papir kommer avisa ut hver torsdag og gir deg nyheter om det som skjer i Melhus kommune. Har du tips? Send oss en e-post til snoefugl@online.no eller ring oss på 72 87 24 11.
 

Du får kjøpt avisa her: 

Byneset: 
Nordbygdens Samvirkelag

Melhus: 
Ark Bruns Bokhandel
Eurospar Melhustorget
Rema 1000 Melhus torg
Esso-stasjonen, Melhus
Coop Extra Melhus
Rema 1000 Gaula

Kvål: 
Coop Prix Kvål
Shell-stasjonen, Kvål

Ler, Lundamo og Hovin:
Coop Prix Ler
Coop Marked Lundamo
Coop Marked Hovin

Hølonda: 
Hølonda samvirkelag
Samvirkelaget Korsvegen

Midtre Gauldal:
Coop Extra, Støren
Kotsøy samvirkelag

Orkdal:
Kiosk - Orkdal sjukehus

Digitale utgaver og e-abonnement kan kjøpes via https://gaula.buyandread.co