X

Responsive image

Nyheter
Takk for  laget

Takk for laget

Author: Melhus Avisa Gaula/Wednesday, September 22, 2021/Categories: Startsiden, Nyheter

Det er rundt 30 år nå siden Sportshuset Melhus ble etablert, og dagens drivere tok over butikken i 2004.

– Da kjøpte jeg og Jan Morten Grøset dette av Robert Helgesen, sier Heiki Haugland.

AV HEGE WILLADSEN 

Til å begynne med var vi i Melhuset, men vi vokste ut at de lokalene og trengte større plass. Og det bygget vi holder til i nå, det sto ferdig i 2010, og da flytta vi inn der. Og siden har vi vært der, og tida har gått fort. Vi hadde også en butikk inne på Melhustorget som het Sporty. Viprøvde vi å fange opp noen av de kundene som var på torget.Der solgte vi klær. 

    – Hva har vært bra med å være på Melhus?

    – Lokaliseringa ble jo av seg sjøl ettersom vi kjøpte det av Helgesen, så det valget om hvor vi skulle være, det fikk vi ikke tatt da. Vi har i mange år snakket om å flytte til Trondheim, så det er ikke noe som kommer opp som noe nytt nå. 

    – Hva skal det hete når det flytter til Trondheim?

    – Det skal fortsatt hete Sportshuset Melhus så klart. Navnet er jo kjent i Trøndelag og i Norge faktisk når det gjelder ski. Vi har sykler også, men der er det flere om beinet, så det er på ski vi er spesialister. Det at vi flytter til Trondheim, er vi ikke alene om, for det er mange av klubbene i Melhus som har utstyrsavtaler med butikker i Trondheim. De klubbene vi til nå har hatt avtaler med, gir vi fra oss til Sport1. Og det er Sport1 som overtar våre lokaler. Vi har vært en klubb-butikk for alle egentlig. Men når det gjelder for eksempel fotballsko, det kan du kjøpe mange steder, men ski….  Der trenger du mer spesialkompetanse, sier Heiki, som sjøl er en skientusiast. 

 

Egen smørebuss

– Hva er ditt forhold til ski sjøl?

    – Nja, sier Heiki ydmykt og ser ned i bordet. Jeg presser han til å skryte av seg sjøl, og da forteller han at han vært langrennsløper fra han var guttungen. 

    – Kom igjen, fortell, skryt litt nå da. 

    – Nei, trenger ikke skryte, for det er jo så gammelt, ler han. 

    – Jeg har vært i miljøet siden jeg var liten, vært i landslaget, vært med i junior-VM, jeg er junior norgesmester, sier han omtrent i en bisetning før han raskt skifter tema og begynner å fortelle om sin og Jan Mortens interesse for å smøre ski. 

    – Vi reiser rundt med en smørebil om vinteren. I vinter så skal vi på NorgesCup for junior i Voss, og så skal vi på Junior NM, og så skal vi til Steinkjer og Meråker og til Lygna. Og så skal vi på hovedlandsrennet i Holmenkollen. Ja, vi reiser rundt og tilbyr oss å smøre ski. Kjøper du ski av oss, så tenker du ikke bare på at du kjøper ski, men også at du får hjelp når du er med på viktige renn. 

    – Men smørebussen, den har dere jo drevet med i lang tid?

    – Ja, men han har jo vært ned nå under koronatida han også. Så han har ikke fått vært ute og kjørt, har ikke stort nok munnbind til den bussen vet du, sier Heiki skøyeraktig. 

    – Det har ikke vært noe farting i sesongen 2019/2020. 

Bilde: 

Jan Morten Grøset og Heiki Haugland tar med seg Sportshuset Melhus og flytter til Tempevegen

 

Les mer i Gaula

Print

Number of views (1216)/Comments (0)

Siste utgave
Om avisa

Avisa-Gaula.no er Gaula sin nettutgave. På papir kommer avisa ut hver torsdag og gir deg nyheter om det som skjer i Melhus kommune. Har du tips? Send oss en e-post til snoefugl@online.no eller ring oss på 72 87 24 11.
 

Du får kjøpt avisa her: 

Byneset: 
Nordbygdens Samvirkelag

Melhus: 
Ark Bruns Bokhandel
Eurospar Melhustorget
Rema 1000 Melhus torg
Esso-stasjonen, Melhus
Coop Extra Melhus
Rema 1000 Gaula

Kvål: 
Coop Prix Kvål
Shell-stasjonen, Kvål

Ler, Lundamo og Hovin:
Coop Prix Ler
Coop Marked Lundamo
Coop Marked Hovin

Hølonda: 
Hølonda samvirkelag
Samvirkelaget Korsvegen

Midtre Gauldal:
Coop Extra, Støren
Kotsøy samvirkelag

Orkdal:
Kiosk - Orkdal sjukehus

Digitale utgaver og e-abonnement kan kjøpes via https://gaula.buyandread.co