X

Responsive image

Nyheter
Ordførertur sammen for Melhus og Skaun

Ordførertur sammen for Melhus og Skaun

Author: Melhus Avisa Gaula/Wednesday, September 29, 2021/Categories: Startsiden, Nyheter

• I år gikk årets ordførertur til Grønneset. Og det var en felles tur for både Melhus og Skaun.  Mange ble med på opplegget, og det er Trondheimsregionens Friluftsråd som utfordrer ordførere til å invitere sine innbyggere på tur. Knut Erling Flataker er daglig leder i Friluftsrådet, og han ønska velkommen til Grønneset og fortalte at det var tur nummer 15 som ble arrangert i år. 

AV HEGE WILLADSEN

– Hvorfor er det litt stas at ordførerne inviterer på tur? Det hele starta i 2007. Det var en lov vedtatt 1957 i Stortinget som er veldig viktig for oss alle sammen. Det var friluftsloven som fylte 50 år i 2007. Vi lurte på hvordan vi skulle markere den viktige loven for alle sammen? Når noen har 50-årsdag, kjøper du en blomsterbukett eller ei flaske konjakk eller noe slikt. Men det var liksom ikke helt egnet å kjøpe ei flaske til Stortinget.         Da fant vi ut at vi skulle utfordre alle landets ordførere til å invitere med seg innbyggere på tur. Når ordførere år etter år inviterer med iver, da viser de vei for en sunn og god livsstil. Det med å møtes ute, det er sosialt og det er fysisk aktivitet, og vi kan ha det trivelig. Det er det som skaper et godt lokalmiljø rundt i alle kommunene, sa Flataker og ga ordet til ordfører Gunn Iversen Stokke. 

    Gunn Iversen Stokke sa at hun og ordfører Jorid Jaktøyen hadde lyst til å lage en tur sammen i år. 

    – Dette området, det ligger jo så tett oppunder Melhus, sier Gunn. 

    – I år er det et lavterskeltilbud, for det skal ikke bare være toppturer. Det er ikke alle som klarer å være med på det.     

    Det var viktig for oss å få brukt Grønneset av den grunn. Vi har fått laga en natursti, og vi har laga kart dere får. Det er også kubbspill og ball som en kan holde på med her. Det er også kanelboller og kaffe og saft til alle. Steinar Haugen, som er fagleder innen kultur i Skaun kommune, han skal fortelle om området og om planene framover, sier Gunn Iversen Stokke før hun gir ordet til Jorid Jaktøyen. 

    – Så artig at så mange melhusbygger er med på tur. Det er Gunn som har regissert dette, for nå er vi jo i Skaun, men vi bringer med oss noe vi også. Vi har med oss store vedkubber til å koke kaffe på fra Melhus arbeidssenter på Søberg. Og så har jeg med et tau på 15 meter, så jeg har tenkt vi skal ha tautrekking mellom skauninger og melhusbygger i dag. Vi får sjå hvordan det går.       

  Ellers er jo ordførerturene i Trondheimsregionen veldig positivt. Vi velger som regel litt variert, noen lange, og noen korte turer. For noen år siden var jeg og daværende ordfører i Skaun Jon P. Husby og orkdalingene oppå Ølshøgda for å se hvem som kom først oppå der. Jeg kan si at jeg nå at jeg har vært sammen med ordførerne i Trøndelag, og de er veldig imponert over at vi får til disse turene, for der var det mange som ikke får det til. Det fortjener Friluftsrådet en applaus for. Og vi har jo musikk i dag, og det er litt artig, for der er det en skauning og en melhusbygg. De holder tonen godt, og det gjør jo vi også Gunn, sier Jorid og ønsker alle en fin kveld. 

Bilde: 

Daglig leder for Trondheimregionens Friluftsråd Knut Erling Flataker kokte kaffe mens deltagerne på ordførerturen gikk natursti. 

 

Les mer i Gaula

Print

Number of views (639)/Comments (0)

Siste utgave
Om avisa

Avisa-Gaula.no er Gaula sin nettutgave. På papir kommer avisa ut hver torsdag og gir deg nyheter om det som skjer i Melhus kommune. Har du tips? Send oss en e-post til snoefugl@online.no eller ring oss på 72 87 24 11.
 

Du får kjøpt avisa her: 

Byneset: 
Nordbygdens Samvirkelag

Melhus: 
Ark Bruns Bokhandel
Eurospar Melhustorget
Rema 1000 Melhus torg
Esso-stasjonen, Melhus
Coop Extra Melhus
Rema 1000 Gaula

Kvål: 
Coop Prix Kvål
Shell-stasjonen, Kvål

Ler, Lundamo og Hovin:
Coop Prix Ler
Coop Marked Lundamo
Coop Marked Hovin

Hølonda: 
Hølonda samvirkelag
Samvirkelaget Korsvegen

Midtre Gauldal:
Coop Extra, Støren
Kotsøy samvirkelag

Orkdal:
Kiosk - Orkdal sjukehus

Digitale utgaver og e-abonnement kan kjøpes via https://gaula.buyandread.co