X

Responsive image

Nyheter
Apoteket foretar ”drop in”-  vaksine mot influensa

Apoteket foretar ”drop in”- vaksine mot influensa

Author: Melhus Avisa Gaula/Wednesday, November 10, 2021/Categories: Startsiden, Nyheter

Hos Apotek 1 kan du velge om du vil bestille time, eller om du vil stikke innom å få influensavaksine, uten å bestille time. Time kan bestilles både på telefon og på nett.

AV JENS GRANØIEN

Apoteker Janne Marit Midtflå hos Apotek 1 på Melhus, sier at de har tre farmasøyter som foretar influensavaksinasjon.

    – Vårt fortrinn er at du kan stikke innom å bli vaksinert. Det kan hende enkelte ettermiddager, eller på en og annen lørdag at ingen av de tre som foretar vaksineringa er på jobb, men som oftest er en eller flere av oss der, sier Janne Marit Midtflå.

    Hun forteller at de har flere vaksineringer hver dag, og at det går jevnt, uten at det er noen kø. Vaksineringa er gjort i løpet av ti minutter.

    – Vi har en liten gjennomgang først, vi må vite om du er frisk, om du har feber. Vi må også vite om du egg-allergi, og vi spør om du bruker det blodfortynnende middelet Maravan. Noen er redd for sprøyta, når de som er det, skjuler vi sprøyta, sier Midtflå.

    Apotekene har ikke refusjon fra staten sånn som legene har, derfor må du betale 399 kroner for å bli vaksinert mot influensa. Da slipper du til gjengjeld å stå i kø for å bli vaksinert, men får det gjort ved å stikke innom apoteket.

    Apoteket vaksinerer i hele åpningstida, bortsett ifra den siste halvtimen før stenging. De må slutte litt før de stenger, fordi du skal sitte i 20 minutter til observasjon etter at du har fått sprøyta.

 

Har erfarne farmasøyter

Apotekeren sier at det er erfarne farmasøyter som foretar vaksineringa.

    – De er godt kursa på vaksinering og på akuttbehandling, om noen skulle få en reaksjon. Det er veldig få som får en allergisk reaksjon. Vi har ikke opplevd det, men vi vet hvordan vi skal behandle det. Andre apotek har opplevd det, og håndtert det på en utrolig god måte.

    Alle over 12 år kan bli vaksinert mot influensa. De mellom 12 og 16 år må ha samtykke fra begge foreldrene. Det må ha gått ei uke siden du fikk vaksine mot korona.

    Midtflå mener det er viktig med høg vaksineringsgrad.

    – Det er viktig med høg vaksineringsgrad, både for å beskytte deg sjøl, men også for å beskytte dem rundt deg i samfunnet, sier apotekeren.

    På apoteket kan du også få reisevaksine. Apoteket tilbyr også Bedriftsvaksine. Det vil si at firma kan kontakte apoteket og oppgi navn på ansatte som de ønsker å betale vaksine for.

    – Da slipper den ansatte å legge ut for vaksineringa, og vi sender regning til arbeidsplassen, forklarer Janne Marit Midtflå.

    Når det gjelder korona vaksine, så er apoteket også kursa for å utføre det, men Melhus kommune har et godt system for å vaksinere mot korona.

    – Det viktigste er at de som vaksinerer seg har gjort en god gjerning, alle de er med på dugnaden, sier Janne Marit Midtflå.

Bilde: 

Apoteker Janne Marit Midtflå viser fram sprøyta mot influensa. Til venstre farmasøyt Nataliya Syeraya. Begge er opptatt av at folk deltar i dugnaden og vaksinerer seg mot influensa.

 

Print

Number of views (761)/Comments (0)

Siste utgave
Om avisa

Avisa-Gaula.no er Gaula sin nettutgave. På papir kommer avisa ut hver torsdag og gir deg nyheter om det som skjer i Melhus kommune. Har du tips? Send oss en e-post til snoefugl@online.no eller ring oss på 72 87 24 11.
 

Du får kjøpt avisa her: 

Byneset: 
Nordbygdens Samvirkelag

Melhus: 
Ark Bruns Bokhandel
Eurospar Melhustorget
Rema 1000 Melhus torg
Esso-stasjonen, Melhus
Coop Extra Melhus
Rema 1000 Gaula

Kvål: 
Coop Prix Kvål
Shell-stasjonen, Kvål

Ler, Lundamo og Hovin:
Coop Prix Ler
Coop Marked Lundamo
Coop Marked Hovin

Hølonda: 
Hølonda samvirkelag
Samvirkelaget Korsvegen

Midtre Gauldal:
Coop Extra, Støren
Kotsøy samvirkelag

Orkdal:
Kiosk - Orkdal sjukehus

Digitale utgaver og e-abonnement kan kjøpes via https://gaula.buyandread.co