X

Responsive image

Nyheter
Herlig feststemning når folket feiret pulsåra Folkvang 90 år

Herlig feststemning når folket feiret pulsåra Folkvang 90 år

Author: Melhus Avisa Gaula/Wednesday, October 23, 2019/Categories: Startsiden, Nyheter

I fjor kunne det skåles for 120-årsdagen til De Unges Håp. I år ble det fanfarer, spill, sang og fest for Folkvang.  90 år er en imponerende alder for et bygg som vært gjennom alt fra gode tider, til truende forfall siden åpningsfesten 27. oktober 1929.

Nesten 90 år senere sender historikken hilse-
ner fra de akustikkvennlige veggene og lever videre i alle minner og hyllester til Folkvang fra alle som holdt taler, fra «talerstolen» og ikke minst i den hyggelige praten over middagsborden i den velfylte salen.
    Cecilie Strandli Jersin, leder i D.U.H (De Unges Håp) som eier og forvalter forsamlingshuset, velkomnet alle til festkvelden etter at Byneset Spellmannslag satte den gode tonen for aftenen og «Bynesluran» med Gunhild Onsøyen Johansen og Jannike Jacobsen blåste Folket til Bords.

Bygdas hjerte
Alt siden D.U.H ble stiftet i 6. November 1898, fikk sitt første ungdomshus i 1900, og overtok eierskapet for huset som ble satt opp i 1929, har Folkvang vært hjertet og ungdomslaget en sentral pulsåre i Spongdalbygda og Byneset.

Betydd mye for så mange
Innenfor veggene har kjærligheten blomstret i utallige bryllup, og mange unge bynesinger har tatt et skritt mot voksenlivet i konfirmasjoner.
    Det har vært bursdagsfeiringer og 17.mai-festligheter, i 90 år har innbyggerne fått lytte til latterfylte revyer og musikk i storsalen. Gulvet har bugnet av gammeldans, swing og rock…og i senere tid har alle Trønderartister vært navnet spilt fra scenen.
    
Oppgraderinger
til millioner
I det siste året blir Folkvang oppgradert for 1,2 millioner, etter å ha overlevd tidens tann, takket være flere kloke styrer, og tusentalls dugnadstimer.
    Til sammenligning ble huset satt opp for 19 000…!
    Det fortalte Rangvald Håbjørg som sto for en innholdsrik jubileumsberetning.
    I oppstarten som i dag er det dugnadsånd og kjærlighet til Folkvang som ført byggnaden over krisens terskler.


Bildet: God jubileumsstemning. Det ble en minneverdig kveld der festdeltakerne koste seg med god mat, hyggelige samtaler om opplevelser av Folkvang, musikk, sang og dans.

Les mer i Gaula.

Print

Number of views (1537)/Comments (0)

Siste utgave
Om avisa

Avisa-Gaula.no er Gaula sin nettutgave. På papir kommer avisa ut hver torsdag og gir deg nyheter om det som skjer i Melhus kommune. Har du tips? Send oss en e-post til snoefugl@online.no eller ring oss på 72 87 24 11.
 

Du får kjøpt avisa her: 

Byneset: 
Nordbygdens Samvirkelag

Melhus: 
Ark Bruns Bokhandel
Eurospar Melhustorget
Rema 1000 Melhus torg
Esso-stasjonen, Melhus
Coop Extra Melhus
Rema 1000 Gaula

Kvål: 
Coop Prix Kvål
Shell-stasjonen, Kvål

Ler, Lundamo og Hovin:
Coop Prix Ler
Coop Marked Lundamo
Coop Marked Hovin

Hølonda: 
Hølonda samvirkelag
Samvirkelaget Korsvegen

Midtre Gauldal:
Coop Extra, Støren
Kotsøy samvirkelag

Orkdal:
Kiosk - Orkdal sjukehus

Digitale utgaver og e-abonnement kan kjøpes via https://gaula.buyandread.co