X

Responsive image

Nyheter
Det blir gjort utrolig mye frivillig arbeid

Det blir gjort utrolig mye frivillig arbeid

Author: Melhus Avisa Gaula/Wednesday, January 5, 2022/Categories: Startsiden, Nyheter

Både Kongen og statsministeren minnet i sine respektive nyttårstaler om hvor viktig frivillig arbeid er. De minnet også om at 2022 er Frivillighetens år.

AV JENS GRANØIEN

I Melhus utføres det mye frivillig innsats på flere felt. Helse og omsorg i Melhus peker alltid på at det trengs flere frivillige hender. Frivillighetssentralen er den viktigste bidragsyteren for å formidle frivillig arbeid mellom dem som trenger hjelp og dem som kan hjelpe. Appen Nyby kom også inn som en viktig bidragsyter da koronaen slo til i mars i 2020. Via appen kan folk som trenger hjelp, og folk som kan hjelpe møtes. Appen har så langt vært til god hjelp. Det starta gjerne med at folk som ikke sjøl kom seg til butikken, eller som ikke hadde lyst til å dra ut blant folk, i fare for å utsettes seg for smitte, skaffet seg handlehjelp via appen.

 

Mangler frivillige

Jorunn Merete Frengen, leder hos Melhus frivillighetssentral sier at de som har et engasjement for noe, gjerne vil gjøre en frivillig innsats. Hun sier at folk er flinke til å engasjere seg i idrettslag og korps, og i hele tatt aktiviteter som har med unger og ungdom å gjøre, men at det mangler en del frivillige som kan bidra hos resten av befolkningen, voksne og eldre.

    – Det kan være en bestevenn, en som kan handle, en person som en kan spise et måltid sammen med, eller hjelp til noe praktisk, for eksempel å henge opp en gardin, sier Frengen.

 

Hjemmesykepleien 

har god oversikt

Hun forteller at det er rekruttert mange nye frivillige via appen Nyby som en ikke har klart å rekruttere tidligere. Frengen sier at den er litt koronapreget appen også.

    – Hjemmesykepleien har god oversikt over folk som trenger hjelp. De har vært litt tilbakeholdene med å slippe folk til i heimen på grunn av koronaen, forklarer hun.

    Den største gruppen frivillige er de som kjører middag til hjemmeboende som trenger hjelp, gjerne eldre eller handicappede. Staben som frakter mat, består av cirka 30 personer som kjører turnus. Ellers er det faste frivillige på Kroa som hjelper til i kafeen, og som bidrar når det arrangeres bingo.

    – Idrettsveien er en ressurs for oss. De klipper plen og måker snø. Jeg har lyst til å få til noe for de som er på arbeidssenteret, noe som de kan bidra med.

    Fritidskontakter gjør også frivillig arbeid.

 

Verkstedet i Varmbu

Frengen berømmer også de som jobber i verkstedet i fjøset i Varmbu. Der er de åtte frivillige pensjonister som jobber. Der kan du levere møbler for å bli reparert. Hun forteller at de nylig fikk 100 000 kroner fra Gjensidige-stiftelsen til innkjøp av nytt utstyr. Verkstedet har fast åpningsdag på tirsdager. Hun sier at det er viktig at folk kommer innom, ikke for om noe annet enn for å drikke kaffe.

    – Det er lov for alle å stikke innom. Det er en viktig møteplass. Det er viktig å ha plasser der folk kan møtes. Det er det også på Kroa, der er det mange som kommer innom. Det er viktig å ha noen som kan lage møteplasser. På Kroa er det «åpent treffsted» på onsdager. Det er mange som sitter alene som har behov for å treffe noen, sier Jorunn Merete Frengen.

    Hun forklarer at de stort sett har fått til det meste etter at den første nedstengningen åpnet i august 2020. Etter det har det vært full rulle innafor de reglene som gjelder. Så kom ei ny nedstenging nå før jul.

    – Vi venter på nye anbefalinger før vi sier at vi kjører i gang alt igjen. Kafedrifta på Kroa er i gang fra neste uke, poengterer hun.

Bilde: 

Jorunn Merete Frengen sammen med Irene Løvseth som betjener kafeen på Kroa. Kafeen åpner neste uke, og på tirsdager og torsdager serveres det middag.

Les mer i Gaula

 

Print

Number of views (351)/Comments (0)

Siste utgave
Om avisa

Avisa-Gaula.no er Gaula sin nettutgave. På papir kommer avisa ut hver torsdag og gir deg nyheter om det som skjer i Melhus kommune. Har du tips? Send oss en e-post til snoefugl@online.no eller ring oss på 72 87 24 11.
 

Du får kjøpt avisa her: 

Byneset: 
Nordbygdens Samvirkelag

Melhus: 
Ark Bruns Bokhandel
Eurospar Melhustorget
Rema 1000 Melhus torg
Esso-stasjonen, Melhus
Coop Extra Melhus
Rema 1000 Gaula

Kvål: 
Coop Prix Kvål
Shell-stasjonen, Kvål

Ler, Lundamo og Hovin:
Coop Prix Ler
Coop Marked Lundamo
Coop Marked Hovin

Hølonda: 
Hølonda samvirkelag
Samvirkelaget Korsvegen

Midtre Gauldal:
Coop Extra, Støren
Kotsøy samvirkelag

Orkdal:
Kiosk - Orkdal sjukehus

Digitale utgaver og e-abonnement kan kjøpes via https://gaula.buyandread.co