X

Responsive image

Nyheter
Bruktbutikken «Gullkornet» legges ned

Bruktbutikken «Gullkornet» legges ned

Author: Melhus Avisa Gaula/Wednesday, January 5, 2022/Categories: Startsiden, Nyheter

Bruktbutikken «Gullkornet» i Potten på Melhus legges ned. De som jobber der synes det er synd. De som har hatt utbytte av bruktbutikken som tiltaksplass synes det er forkastelig.

AV JENS GRANØIEN

Det er Melhus kommune som 

driver bruktbutikken som benyttes som arbeidstrening for å få folk ut i jobb. Butikken har vært i drift i tolv år, og nå vil altså kommunen legge den ned.

    Monica Brækken som er enhetsleder for arbeid, psykisk helse og rus i Melhus kommune, sier at ihvertfall blir butikken lagt ned i sin nåværende drift. Brækken sier at kommunen har mange forskjellige tiltak for folk som skal ut i arbeid. Samtidig har NAV også en rekke tiltak. Så det er ingen mangel på tiltaksplasser, i følge Brækken.

Alle får sysselsetting

Hun sier at det kan hende kommunen skal drive bruktbutikk videre, men ikke i sin nåværende form. Hun er kjent med at det er flere butikker i Melhus som tar inn folk på arbeidstrening.

    – Stemmer det at dere legger ned en butikk som går med overskudd?

    – Det stemmer ikke, butikken har ikke gått med overskudd de siste åra, svarer Brækken.

    – Å handle brukt er vel «inn» nå for tida, er det da så lurt av kommunen å fjerne dette tilbudet som gir folket i Melhus anledning til å handle brukt?

    – Det er sant, men det er to andre butikker som selger brukt i Melhus sentrum, det ser vi på som positivt.

    – Er det noen som går ut i ledighet når butikken stenger?

    – Nei, det er flere som skal over på andre tiltak. Vi sørger for at alle kommer gjennom et tiltaksløp, og får et godt tilbud. Det gjelder enten det er i et annet forløp, eller et annet tiltak, sier Brækken.

 

NAV har mange 

alternative tiltak

Hun sier at bakgrunnen for tiltaksbedriftene er at de skal «lose» folk til det ordinære arbeidslivet. Hun lover at alle får sysselsetting, enten jobb eller aktivitet.

    Brækken forteller at tidligere har bruktbutikken vært drevet av rus og tiltakstjenester. Fra 1.1.2020 skjedde en omorganisering til, arbeid, psykisk helse og rus.

    – Det som før var rus og tiltakstjenester er slått sammen til psykisk helse og er blitt til psykisk helse og rus. Arbeid kommer inn som en del av NAV, forklarer hun.

    Brækken sier at i forbindelse med omorganisering, og at kommunen er slått sammen med NAV, gjør at de har økt tjenestene.

    – NAV har mange alternative tiltak. Vi ønsker å se hvordan vi skal få folk ut i arbeid på best mulig måte. Derfor har vi sagt at bruktbutikken legges ned i sin nåværende form, så skal vi se på hvordan vi driver tiltaksarbeidet, sier Monica Brækken.   

Bilde: 

Vårin Sørmeland ber om at Melhus kommune oppretter et tilsvarende tilbud som «Gullkornet». Et tilbud der ungdommene blir tatt på alvor, der det er noen som støtter dem og tar seg tid til å høre på dem.

Les mer i Gaula

Print

Number of views (589)/Comments (0)

Siste utgave
Om avisa

Avisa-Gaula.no er Gaula sin nettutgave. På papir kommer avisa ut hver torsdag og gir deg nyheter om det som skjer i Melhus kommune. Har du tips? Send oss en e-post til snoefugl@online.no eller ring oss på 72 87 24 11.
 

Du får kjøpt avisa her: 

Byneset: 
Nordbygdens Samvirkelag

Melhus: 
Ark Bruns Bokhandel
Eurospar Melhustorget
Rema 1000 Melhus torg
Esso-stasjonen, Melhus
Coop Extra Melhus
Rema 1000 Gaula

Kvål: 
Coop Prix Kvål
Shell-stasjonen, Kvål

Ler, Lundamo og Hovin:
Coop Prix Ler
Coop Marked Lundamo
Coop Marked Hovin

Hølonda: 
Hølonda samvirkelag
Samvirkelaget Korsvegen

Midtre Gauldal:
Coop Extra, Støren
Kotsøy samvirkelag

Orkdal:
Kiosk - Orkdal sjukehus

Digitale utgaver og e-abonnement kan kjøpes via https://gaula.buyandread.co