X

Responsive image

Nyheter
Gammel- Rema’n  blir ny

Gammel- Rema’n blir ny

Author: Melhus Avisa Gaula/Wednesday, January 12, 2022/Categories: Startsiden, Nyheter

Den 29. januar klokka 1800 stenger Rema 1000 Gaula, og åpner igjen 10. februar. 

– Det heter jo Rema 1000, så vi åpner klokka 1000 torsdag 10. februar, sier kjøpmann Paul Zimmerlund.

AV HEGE WILLADSEN 

– Vi pusser opp butikken, og sist det ble gjort, det vet jeg ikke. Bygget har vært slik det er nå siden jeg tok over i 2015. Vi trenger en oppfriskning rett og slett, det er på tide. Vi går nå for en mer miljøvennlig butikk med ledlys og ny ventilasjon. Og så skal vi gå over til CO2-anlegg, en ny gasstype, sier Paul og ser på et ark han har foran seg. Et A3 ark med bitteliten skrift i et skjema. Det er gjøremålslisten forklarer han. 

 

CO2-skiftet

– Det er Rema 1000 sentralt som har satt opp denne planen som er en oversikt over hva vi i butikken må forberede og gjøre før vi skal stenge den 29. januar klokka 1800. Da har vi fire timer på oss til å få rydda unna de varene som er igjen i lokalet. 

    – Ble du pålagt å gjøre dette fra Rema sentralt?

    – I forbindelse med CO2-skiftet, må det gjøres, for i 2025, blir den gassen vi bruker i kjøleanlegget ulovlig. 

- Men du hadde jo ikke trengt og bygd om utvendig da?

- Nei, men jeg hadde ikke det, men har troen på dette området vi holder til i. Da tar vi og renoverer alt vi kan når vi først er i gang. 

    – Vet du noe om planene for området rundt butikken? 

    – Jeg har hørt noen rykter. Forrige uke, så fikk jeg høre at det skal bli et lite sentrum her på vestsida av Gaula. Og så har jeg hørt at det blir mange nye boliger som skal bygges i nærheten her. Det gleder jeg meg til. Endelig er det noe som skjer på denne sida av elva også.

    – Blir butikken din større?

    – Nei, den blir ikke større. Blir akkurat samme salgsareal, men vi får større lagerplass i og med at vi flytter frysen vår på utsida. Eller hybelen min som jeg kaller det, og så ler Paul som ved det utsagnet beskriver hvor mye tid han tilbringer på arbeidsplassen sin. 

    – Den fasadeendringa som skjer, det er at på framsida kommer nå sjølve maskinriggen, eller hjertet til butikken. Under stenge-perioden, har jeg ansvaret for å låse opp og slippe inn flisleggerne. 

 

Gir kanskje bort varer

– Hva gjør du i den tida det er stengt annet enn å la håndverkere få tilgang til butikken?

    – Når vi stenger den lørdagen, så har vi ansatte fire timer på oss til å fjerne ferskvarer, frukt og grønt og frysevarer, for da blir anlegget koblet av. Varene blir fraktet til Rema Nidarvold, til kjøpmann Hans Finnanger. Han kjøper av meg varene, og vi må telle inn varene våre i hans beholdning. På slutten, før vi stenger, skal vi selge oss ned. Må ta inn noen varer, men det blir litt mindre utvalg. Etter den 10. februar, da er vi på kjipp-kjopp-topp igjen. Vi åpner torsdag 10. februar, og lørdagen før, da kommer tørrvarene og drikke, fredagen må vi sette opp reolene. Regner med vi er ferdig med tørrvarene på mandag, på tirsdag kommer frys, onsdag kommer frukt og grønt, samtidig kommer ferskvarene, og så åpner vi torsdag. 

    – Blir det kake når du åpner?

    – Kan nok ikke det på grunn av pandemien. Dessuten er jeg sikkert så sliten på torsdag, at jeg står kanskje i kassen og bare gir bort varer til kundene. 

Bilde: 

Den 10. februar kl 1000 åpner Rema 1000 Gaula opp etter å ha vært stengt siden 29. januar. Kjøpmann Paul Zimmerlund ser fram til å bli ferdig med ombyggingen, og han håper kundene kommer til å like butikken slik det blir.  

 

Les mer i Gaula

Print

Number of views (475)/Comments (0)

Siste utgave
Om avisa

Avisa-Gaula.no er Gaula sin nettutgave. På papir kommer avisa ut hver torsdag og gir deg nyheter om det som skjer i Melhus kommune. Har du tips? Send oss en e-post til snoefugl@online.no eller ring oss på 72 87 24 11.
 

Du får kjøpt avisa her: 

Byneset: 
Nordbygdens Samvirkelag

Melhus: 
Ark Bruns Bokhandel
Eurospar Melhustorget
Rema 1000 Melhus torg
Esso-stasjonen, Melhus
Coop Extra Melhus
Rema 1000 Gaula

Kvål: 
Coop Prix Kvål
Shell-stasjonen, Kvål

Ler, Lundamo og Hovin:
Coop Prix Ler
Coop Marked Lundamo
Coop Marked Hovin

Hølonda: 
Hølonda samvirkelag
Samvirkelaget Korsvegen

Midtre Gauldal:
Coop Extra, Støren
Kotsøy samvirkelag

Orkdal:
Kiosk - Orkdal sjukehus

Digitale utgaver og e-abonnement kan kjøpes via https://gaula.buyandread.co