X

Responsive image

Nyheter
Ros til Lions Club Melhus og frivilligsentralen

Ros til Lions Club Melhus og frivilligsentralen

Author: Melhus Avisa Gaula/Wednesday, November 6, 2019/Categories: Startsiden

– Kunne du vært så snill og tatt deg en tur? sier Lillian Fagerdal som jobber ved Sørtun som er et bo og avlastningshjem ved Gruva i Melhus. Lillan sier at sjefen hennes, Bram van de Paal, lurte på om hun kjente noen journalister hun kunne ringe til. – Vi har fått så god hjelp fra Lions Club Melhus med å få bygd ting vi lenge har ventet på, sier hun. Selvfølgelig vil vi skrive om det.

AV HEGE WILLADSEN

Frivillig arbeid
Ved Gruva, der Hølonda Auto har holdt til, der det var treningssenter en gang for ikke lenge siden. Der Idrettsveien bofellesskap var, der er Sørtun. Sørtun var for ikke lenge siden et bo og avlastningshjem på Kvål, men nå er det flytta til Melhus. Det er fullt på parkeringsplassen, og jeg ser noen karer med sag og hammer ved inngangen, så jeg skjønner jeg har kommet til riktig sted, og til rett tid.
    – Er det dere som er fra Lions? spør jeg. – Både ja og nei, ler de. Noen er fra Lions, og noen er fra frivilligsentralen, og noen er fra begge deler får jeg forklart. De er seks karer der, og de de tar meg med på baksiden av huset. Der holder en på å avslutte jobben med å sette opp gjerde, og siste skruen skrues i. Og da var det kommet opp et fint gjerde rundt hele Sørtun. Fra før var det et nettinggjerde, og det har faktisk skjedd at folk har stoppet opp og tatt bilde når de har passert Sørtun. – Nå blir vi skånet for nysgjerrige blikk fra forbipasserende. Takket være Lions og frivilligsentralen, sier en av de ansatte.

Meningsfullt arbeid
Dugnadskarene stilte opp tre dager, og på tre dager var jobben gjort. Det som skulle gjøres var å sette opp et dissestativ, en sandkasse og over 100 meter langt gjerde rundt Sørtun. Paul Rusten er der som representant for både Lions Club Melhus og Melhus frivilligsentral, og han sier det er trivsel og glede og karene som har jobbet sammen trives i lag.     


Bildet: Ansatte og dugnadsfolk i en fin mix ved det nye dissestativet på Sørtun. Fra venstre: Knut Haavard Johnsen, Gjermund Haugen, Edvin Bye, Jan Håkon Christoffersen, Lovise Laksforsmo, Linn Glørstad Sylthe Hildegunn Rosvold, Trine Helen T. Einarsbøl, Thor Kristian Hojem, Svein Hongrø ,Stian Skrødal, , Kjell Nilsen, Bram van de Paal (avd. leder), Paul Rusten, Stig Slåen, John Moxnes,  Roger Santokhie, Bjørn Gjerstad, Harald Danielsen og Gunnar Hyldbakk.

Les mer i Gaula.

Print

Number of views (1720)/Comments (0)

Siste utgave
Om avisa

Avisa-Gaula.no er Gaula sin nettutgave. På papir kommer avisa ut hver torsdag og gir deg nyheter om det som skjer i Melhus kommune. Har du tips? Send oss en e-post til snoefugl@online.no eller ring oss på 72 87 24 11.
 

Du får kjøpt avisa her: 

Byneset: 
Nordbygdens Samvirkelag

Melhus: 
Ark Bruns Bokhandel
Eurospar Melhustorget
Rema 1000 Melhus torg
Esso-stasjonen, Melhus
Coop Extra Melhus
Rema 1000 Gaula

Kvål: 
Coop Prix Kvål
Shell-stasjonen, Kvål

Ler, Lundamo og Hovin:
Coop Prix Ler
Coop Marked Lundamo
Coop Marked Hovin

Hølonda: 
Hølonda samvirkelag
Samvirkelaget Korsvegen

Midtre Gauldal:
Coop Extra, Støren
Kotsøy samvirkelag

Orkdal:
Kiosk - Orkdal sjukehus

Digitale utgaver og e-abonnement kan kjøpes via https://gaula.buyandread.co