X

Responsive image

Nyheter
Høstfest med egne produkter

Høstfest med egne produkter

Author: Melhus Avisa Gaula/Wednesday, November 6, 2019/Categories: Startsiden, Nyheter

Avisa Gaula fikk tips om at det skulle være sylting i en barnehage på Byneset. Vi tok kontakt med Merete Berg, og hun sa at det stemte. Hun jobber ved Snillet gård friluftsbarnehage, og de hadde planer om en høstfest der de skulle selge det de lagde. – Overskuddet skal gå til sykehusklovnene.

AV HEGE WILLADSEN

Det er 29 barn ved friluftsbarnehagen, og de har sanket bær når de har vært ute på de ukentlige turene sine.
    – Det å høste av naturen er jo en bærekraftig utvikling, sier leder for barnehagen Marit Berg. Det var et ledd i den forbindelse at de kom at de ville ha en høstfest. De har syltet bringebær, epler, blåbær, rips. De har hermetisert plommer og de har høstet rotfrukter. På høstfesten laget de høstsuppe av det det hadde høstet.
    – Det vi har produsert kommer vi til å sette fram, sier Merete til avisa før vi har tatt turen til Byneset.

Bursdagsfeiring
Da vi kommer til Snillet gård friluftsbarnehage er det overraskende stille der. Det er 29 barn der, og vi hører ingen hyling eller rop. Vi blir tatt imot av Marit Berg som er leder ved barnehagen. Hun viser oss utstillingsrommet som inneholder mye fra høstens prosjekt. Der er det krukker med syltetøy, bilder fra turene de har vært på og bilder fra prosessen med sylting. Det er edderkopper som er laget av barna som henger ned fra taket, og det henger drømmefangere der. Drømmefangerne er laget av blad de har funnet på domkirkegården. – Vi var der etter å ha spist en lunsj på Egon etter å ha vunnet en nominasjon. Da de først var i byen passa det med en tur innom på Nidarosdomen. Men så var det disse barna da, det var jo så stille i barnehagen. Vi blir med i etasjen over inngangspartiet, og der sitter de pent og rolig rundt to bord. Det var en bursdagsfeiring, så alle hadde fått hver sin saftis. Det at barna sitter så stille når de er samlet er en bragd, og særlig når det i tillegg er en feiring. – Det er noe vi øver på, sier de ansatte. Vi vet jo alle at det er godt med en stille og rolig stund midt i en hektisk tid, og det synes nok også de som er under skolealder.


Bildet: En sprudlende gjeng som gleder seg til høstfest: Kim Kvamstad-Lervold, Nora, Johanna, Andre, Leah, Aksel, Tuva, Merete Berg og Mariell.

Les mer i Gaula.

Print

Number of views (1589)/Comments (0)

Siste utgave
Om avisa

Avisa-Gaula.no er Gaula sin nettutgave. På papir kommer avisa ut hver torsdag og gir deg nyheter om det som skjer i Melhus kommune. Har du tips? Send oss en e-post til snoefugl@online.no eller ring oss på 72 87 24 11.
 

Du får kjøpt avisa her: 

Byneset: 
Nordbygdens Samvirkelag

Melhus: 
Ark Bruns Bokhandel
Eurospar Melhustorget
Rema 1000 Melhus torg
Esso-stasjonen, Melhus
Coop Extra Melhus
Rema 1000 Gaula

Kvål: 
Coop Prix Kvål
Shell-stasjonen, Kvål

Ler, Lundamo og Hovin:
Coop Prix Ler
Coop Marked Lundamo
Coop Marked Hovin

Hølonda: 
Hølonda samvirkelag
Samvirkelaget Korsvegen

Midtre Gauldal:
Coop Extra, Støren
Kotsøy samvirkelag

Orkdal:
Kiosk - Orkdal sjukehus

Digitale utgaver og e-abonnement kan kjøpes via https://gaula.buyandread.co