X

Responsive image

Nyheter
Å knuse ei glassrute med en fotball var greit – verre var det å gjøre det med en snøball

Å knuse ei glassrute med en fotball var greit – verre var det å gjøre det med en snøball

Author: Melhus Avisa Gaula/Wednesday, November 27, 2019/Categories: Startsiden, Nyheter

På småbruket Lersløkken, kanskje bedre kjent som Holtheflata gikk det mye på fotball når de fem guttene hadde skoleferie eller fridag fra skolen. Det hendte at alle fem spilte samtidig på fotballaget Flå, i lagets glansperiode. I dag fyller Knut Holthe 75 år.

AV JENS GRANØIEN

Det er ti-elleve år mellom eldste og yngstemann. Nils som er den eldste fyller snart 80 år, mens Svein som er yngst fyller 70 neste år. John er nummer to, Knut nummer tre og Ola nummer fire i søskenflokken. Samholdet har alltid vært sterkt brødrene i mellom.
    – Det hendte vi krangla og mobba hverandre, men det gikk fort over igjen, sier Knut Holthe som er den midterste i søskenflokken som besto av bare gutter, og som fyller 75 år i dag den 28. november.
    Heimplassen fikk navnet Holtheflata på folkemunne etter at alle fem brødrene fikk fradelt tomt og bosatt seg nesten vegg i vegg på småbruket. Å bo så tett sammen må ha betydd godt samhold brødrene Holte i mellom. Alle har spilt fotball på fotballaget i Flå.

Småbruket er nedbygd
Laget var ganske god og ble kretsmester flere ganger i 3. divisjon. Knut forteller at han var med på laget flere ganger da laget ble kretsmester, siste gangen han var med da laget tok kretsmestertittelen var i 1977, da var han 33 år. Det hendte også at alle fem brødrene spilte samtidig på laget.
    På småbruket som i sin tid ga mat nok både til ei ku eller to, og noen sauer er det ikke mye igjen av. Holtheflata som etter at det ble slutt på dyreholdet ble dyrket korn på, er nedbygd. Nå bygges det leilighetsboliger der på det som var igjen.

Gikk handelsskole og
landbruksskole
Da Knut hadde gjort unna sju-årig folkeskole gikk han ett år på framhaldsskolen. Folkeskolen holdt den gangen til der Røde Kors holder hus i dag, mens framhaldsskolen var i herredshuset. Knut fortsatte på handelsskolen, og deretter på Skjetlein landbruksskole, uten noen tanke om å bli bonde. Det var jo Nils som var eldstemann og som hadde førsteretten til å ta over småbruket. Etter Skjetlein rakk han å jobbe ett år på handelssamlaget før han ble innkalt til førstegangs militærtjeneste.
    Knut har vært tro mot arbeidsplassen sin, han har ikke vært en som har skifta arbeidsplass ofte. Etter militærtjenesten fikk han jobb hos Bøndernes salgslag på Tunga, nå Nortura. Der jobbet han i engrosavdelingen helt til han valgte å pensjonere seg som 62 år Årsaken til at han valgte tidlig pensjon, hadde også sammenheng med at han ikke hadde lyst til å bli med på flyttelasset da arbeidsplassen flytta til Sveberg i Malvik.

Bildet: Knut Holthe var en ivrig fotballspiller i Flå. Han er fremdeles glad i å røre på seg. Han går på ski, sykler og går tur flere ganger i uka.

Les mer i Gaula.

 

Print

Number of views (1221)/Comments (0)

Siste utgave
Om avisa

Avisa-Gaula.no er Gaula sin nettutgave. På papir kommer avisa ut hver torsdag og gir deg nyheter om det som skjer i Melhus kommune. Har du tips? Send oss en e-post til snoefugl@online.no eller ring oss på 72 87 24 11.
 

Du får kjøpt avisa her: 

Byneset: 
Nordbygdens Samvirkelag

Melhus: 
Ark Bruns Bokhandel
Eurospar Melhustorget
Rema 1000 Melhus torg
Esso-stasjonen, Melhus
Coop Extra Melhus
Rema 1000 Gaula

Kvål: 
Coop Prix Kvål
Shell-stasjonen, Kvål

Ler, Lundamo og Hovin:
Coop Prix Ler
Coop Marked Lundamo
Coop Marked Hovin

Hølonda: 
Hølonda samvirkelag
Samvirkelaget Korsvegen

Midtre Gauldal:
Coop Extra, Støren
Kotsøy samvirkelag

Orkdal:
Kiosk - Orkdal sjukehus

Digitale utgaver og e-abonnement kan kjøpes via https://gaula.buyandread.co