X

Responsive image

Nyheter
Ingeniørene fra Flå og Hovin

Ingeniørene fra Flå og Hovin

Author: Melhus Avisa Gaula/Wednesday, December 4, 2019/Categories: Startsiden, Nyheter

Siden 1998 har det vært First Lego League-konkurranser for skoler. Det er en kunnskapskonkurranse for barn og unge mellom 10 og 16 år. Konkurransen går ut på å forske og foreslå løsninger på et samfunnsaktuelt tema.

AV HEGE WILLADSEN

Årets oppdrag var designet for å inspirere nysgjerrighet rundt arkitektur og oppdraget het City Shaper. Elevene skulle jobbe med prosjektet der de skulle definere problemet og finne en innovativ løsning. De skulle også programmere en robot som skulle løse oppdrag på robotbane, og i tillegg skulle de ha fokus på kjerneverdiene som er oppdagelse, innovasjon, innvirkning, inkludering, lagarbeid og moro.

Generalprøve
Bare noen dager før det var konkurransedag, var det generalprøve på skolen på Hovin. Det var 100 elever som deltok i robotkjøring, forkningspresentasjoner og tekniske presentasjoner. FAU ved skolen hadde kiosksalg, og mange hadde tatt turen til skolen for å se hva elevene hadde fått til. Hovin hadde tre lag selv, og så hadde de fått besøk av andre lag fra byen.   

Bildet: Fra laget Vannskrækk på Hovin var Andrea Esphaugmoen og Mali Fremo Skårild under forberedelser til å ha sin presentasjon for dommerne under generalprøve på Hovin skole.

Les mer i Gaula.

Print

Number of views (1299)/Comments (0)

Siste utgave
Om avisa

Avisa-Gaula.no er Gaula sin nettutgave. På papir kommer avisa ut hver torsdag og gir deg nyheter om det som skjer i Melhus kommune. Har du tips? Send oss en e-post til snoefugl@online.no eller ring oss på 72 87 24 11.
 

Du får kjøpt avisa her: 

Byneset: 
Nordbygdens Samvirkelag

Melhus: 
Ark Bruns Bokhandel
Eurospar Melhustorget
Rema 1000 Melhus torg
Esso-stasjonen, Melhus
Coop Extra Melhus
Rema 1000 Gaula

Kvål: 
Coop Prix Kvål
Shell-stasjonen, Kvål

Ler, Lundamo og Hovin:
Coop Prix Ler
Coop Marked Lundamo
Coop Marked Hovin

Hølonda: 
Hølonda samvirkelag
Samvirkelaget Korsvegen

Midtre Gauldal:
Coop Extra, Støren
Kotsøy samvirkelag

Orkdal:
Kiosk - Orkdal sjukehus

Digitale utgaver og e-abonnement kan kjøpes via https://gaula.buyandread.co