X

Responsive image

Nyheter
LINDA HAUGEN (31): Fikk oppfylt drømmen om å bli rørlegger

LINDA HAUGEN (31): Fikk oppfylt drømmen om å bli rørlegger

Author: Melhus Avisa Gaula/Wednesday, December 11, 2019/Categories: Startsiden, Nyheter

Linda Haugen hadde en drøm om å bli rørlegger. En dag for cirka fire år siden stakk hun innom rørleggerforretningen hos Haugnæss på Melhus. Der ble drømmen oppfylt.

Den 22. november ble en stor dag, da fikk Linda svennebrevet, og drømmen var gått i oppfyllelse. Linda benyttet voksenløpet som varte i fire år for å få svennebrevet som rørlegger. Hun tok den teoretiske delen hos Oriot opplæringskontor på Tiller. Samtidig fikk hun lærlingeplass hos Haugnæss på Melhus.
    Det var i 2014 Linda begynte å snuse på om hun skulle utdanne seg til et praktisk yrke der hun kunne være kreativ og løsningsorientert. Hun hadde på det tidspunktet flere tanker i hodet samtidig. Elektriker var et alternativ, men hun fant fort ut at hun hadde for stor respekt for strøm, og at det passet dårlig. Et annet alternativ var å bli tømrer, men hun tenkte at hun ikke hadde lyst til å stå med en hammer i handa hele tia.
    – Rørleggeryrket hadde fasinert meg lenge, og hva de får til, og det vil alltid være behov for rørleggere, sier Linda.
    Hun innrømmer at hun ikke visste hva ei rørtang var da hun begynte.

Jobba med barn og unge
Hun var utdanna barne- og ungdomsarbeider og jobba med barn og unge. Hun hadde ingen fast jobb, og hadde jobba i flere år som vikar. Hun sier at det kan være vanskelig å få fast jobb i det yrket. Selv har hun to unger som i dag er henholdsvis åtte og ti år.
    – Etter at jeg fikk to unger ville jeg være ei ordentlig mor. Mens jeg jobba med barn og unge ble jeg veldig sliten i hodet etter jobb, og det gikk ut over mine egne unger. Nå er jeg sliten på en annen og mye bedre måte, smiler Linda.

Måtte finne «tråder
å trekke» i
Skulle drømmen om å bli rørlegger gå i oppfyllelse, måtte jeg finne «tråder å trekke» i.
    – Jeg tok kontakt med opplæringskontoret, jeg måtte finne meg et sted der jeg kunne begynne som lærling. En dag jeg var i barnehagen for å hente dattera mi, var det ei som jobbet der som spurte meg om jeg hadde funnet en plass å være.
    Hun forteller at hun nesten hadde gitt opp håpet på det tidspunktet, etter at hun hadde vært innom flere rørleggere og spurt om lærlingeplass. Det var såpass sent på året at lærlingeplassene var besatt.


Bildet: Av og til hender det at Linda passer butikken. Til vanlig er hun ute på oppdrag og jobber som rørlegger.

Les mer i Gaula.

Print

Number of views (1443)/Comments (0)

Siste utgave
Om avisa

Avisa-Gaula.no er Gaula sin nettutgave. På papir kommer avisa ut hver torsdag og gir deg nyheter om det som skjer i Melhus kommune. Har du tips? Send oss en e-post til snoefugl@online.no eller ring oss på 72 87 24 11.
 

Du får kjøpt avisa her: 

Byneset: 
Nordbygdens Samvirkelag

Melhus: 
Ark Bruns Bokhandel
Eurospar Melhustorget
Rema 1000 Melhus torg
Esso-stasjonen, Melhus
Coop Extra Melhus
Rema 1000 Gaula

Kvål: 
Coop Prix Kvål
Shell-stasjonen, Kvål

Ler, Lundamo og Hovin:
Coop Prix Ler
Coop Marked Lundamo
Coop Marked Hovin

Hølonda: 
Hølonda samvirkelag
Samvirkelaget Korsvegen

Midtre Gauldal:
Coop Extra, Støren
Kotsøy samvirkelag

Orkdal:
Kiosk - Orkdal sjukehus

Digitale utgaver og e-abonnement kan kjøpes via https://gaula.buyandread.co