X

Responsive image

Nyheter
Husstand nummer 50 000 fikk bredbånd av NTE

Husstand nummer 50 000 fikk bredbånd av NTE

Author: Melhus Avisa Gaula/Wednesday, January 29, 2020/Categories: Startsiden, Nyheter

– Det ble noe helt anna. Før hadde vi nettilgang på ei dårlig kobberlinje, og vi måtte ringe Telenor omtrent daglig. Jeg begynner å kjenne kjenningsmelodien hos Telenor, sier en lettet Bjørn Olve Kjøsen.

AV JENS GRANØIEN

På gården Sjøstrand ved Svorksjøen driver familien Kjøsen med mjølkeproduksjon og kylling. I fjøset er det 50 mjølkekyr, og det produseres cirka 350 000 liter mjøPlk i løpet av året. Det er mye aktivitet på en gård som gjør at en er avhengig av internettilgang.

Kjøsen sier at de har måttet tilpasse seg situasjonen, men erkjenner at det til tider har vært krevende.

 

Bruker mye internett i gårdsdrifta

– Vi bruker mye internett i forbindelse med gårdsdrifta, blant annet i forbindelse med å svare på diverse frister, men særlig innenfor kyllingdrifta. Det har hendt at vi har måttet kjøre på andre plasser, og vi har vært hos naboer for å få tilgang til nettet, sier Bjørn Olve Kjøsen. Familien består av seks, mor, far og fire sønner. Selv om noen av dem har flyttet ut, bor yngstemann Birger på tolv år, fortsatt heime, han bruker internett både i forbindelse med lekser og spill.

    Det er også dårlig mobildekning i området. Nå venter de på at Telenor skal sette opp ei mast. Telenor venter på grunneiertillatelse for å få sette opp masta. NTE har et tilsvarende prosjekt med ei mast over Jåravegen, for å dekke blant annet Jåren. De venter på byggetillatelse fra kommunen.

Bilde: 

Begivenheten ble feiret med kaffe og bløtkake. Fra venstre Bjørn Olve og Mona Christin Kjøsen, Svein Olav Munkeby, konsern direktør hos NTE, Pål Dahlø fra fylkeskommunen, Lise Musum Stangvik, kommunikasjonsrådgiver hos NTE og Jan Morten Martinsen, prosjektleder NTE.

Les mer i Gaula

Print

Number of views (1193)/Comments (0)

Siste utgave
Om avisa

Avisa-Gaula.no er Gaula sin nettutgave. På papir kommer avisa ut hver torsdag og gir deg nyheter om det som skjer i Melhus kommune. Har du tips? Send oss en e-post til snoefugl@online.no eller ring oss på 72 87 24 11.
 

Du får kjøpt avisa her: 

Byneset: 
Nordbygdens Samvirkelag

Melhus: 
Ark Bruns Bokhandel
Eurospar Melhustorget
Rema 1000 Melhus torg
Esso-stasjonen, Melhus
Coop Extra Melhus
Rema 1000 Gaula

Kvål: 
Coop Prix Kvål
Shell-stasjonen, Kvål

Ler, Lundamo og Hovin:
Coop Prix Ler
Coop Marked Lundamo
Coop Marked Hovin

Hølonda: 
Hølonda samvirkelag
Samvirkelaget Korsvegen

Midtre Gauldal:
Coop Extra, Støren
Kotsøy samvirkelag

Orkdal:
Kiosk - Orkdal sjukehus

Digitale utgaver og e-abonnement kan kjøpes via https://gaula.buyandread.co