X

Responsive image

Nyheter
Sjuendeklasse ved Hovin vant lesekonkurranse

Sjuendeklasse ved Hovin vant lesekonkurranse

Author: Melhus Avisa Gaula/Wednesday, February 12, 2020/Categories: Startsiden, Nyheter

– Vi meldte oss på konkurransen fordi vi syntes vi trengte å bli bedre i lesing. Nå er alle blitt flinkere til å lese, sier Jannicke Bergsmyr som er en av elevene.

AV JENS GRANØIEN

 

Det er Norli City syd som arrangerer lesekonkurranse. Fredag var det premieutdeling til vinneren av konkurransen på City syd. Best i Trøndelag var de sytten elevene i 7. klasse ved Hovin skole. Premien var en medalje til hver, samt en pokal til klassen.

    Butikksjef Inger Helen H. Johnsen forteller at det var kjempebra oppslutning om lesekonkurransen. På landsbasis har 2800 klasser deltatt, og 52000 elever. Alle deltakerne får hver sin medalje. Skoleklassen på Hovin som ble best i Trøndelag, fikk også en pokal.     Det var leder for senteret, Kjell Arntsen som foretok overrekkelsen av pokalen, som ble mottatt på vegne av klassen av Even Åmot.

    Sjuendeklassingene fra Hovin skole har lest 8 000 sider hver, siden september. Johnsen forteller at de som var best i hele landet hadde lest 11 000 sider. Hun forteller at av de 2 800 klassene som deltok, har 33 klasser lest 8 000 sider eller mer. Det sier også litt om prestasjonen som elevene på Hovin har lagt ned. Til sammen er det lest 138 millioner sider.

Bilde: Foran fra venstre, Jannicke Bergsmyr, Julie K. Gylland, Kine Størstad Moe, Alvin Molden Sørum, Even Åmot, Ørjan Hervik, Mats Garmager Kristiansen og Inger Helen H. Johnsen, butikksjef. Bak Kjell Arntsen, senterleder, Marthe Henriksen, lærer, Hannah Stø, Eiril Esphaug, Natasha Lufall, Jonas Melum, Endre Seem, Steffen Kvåle og Joakim Nordtømme.

Les mer i Gaula

 

Print

Number of views (1373)/Comments (0)

Siste utgave
Om avisa

Avisa-Gaula.no er Gaula sin nettutgave. På papir kommer avisa ut hver torsdag og gir deg nyheter om det som skjer i Melhus kommune. Har du tips? Send oss en e-post til snoefugl@online.no eller ring oss på 72 87 24 11.
 

Du får kjøpt avisa her: 

Byneset: 
Nordbygdens Samvirkelag

Melhus: 
Ark Bruns Bokhandel
Eurospar Melhustorget
Rema 1000 Melhus torg
Esso-stasjonen, Melhus
Coop Extra Melhus
Rema 1000 Gaula

Kvål: 
Coop Prix Kvål
Shell-stasjonen, Kvål

Ler, Lundamo og Hovin:
Coop Prix Ler
Coop Marked Lundamo
Coop Marked Hovin

Hølonda: 
Hølonda samvirkelag
Samvirkelaget Korsvegen

Midtre Gauldal:
Coop Extra, Støren
Kotsøy samvirkelag

Orkdal:
Kiosk - Orkdal sjukehus

Digitale utgaver og e-abonnement kan kjøpes via https://gaula.buyandread.co