X

Responsive image

Nyheter
Stor aktivitet  hos Stall  Øysand

Stor aktivitet hos Stall Øysand

Author: Melhus Avisa Gaula/Wednesday, February 12, 2020/Categories: Startsiden, Nyheter

Hos Stall Øysand på Øysand får unge som eldre lære å ri på hest. Tonje Windingstad (25) som er daglig leder og rideinstruktør, synes hun har drømmejobben.

AV JENS GRANØIEN

Tonje fikk jobben som daglig leder og rideinstruktør hos Stall Øysand i august i fjor. Tonje som er fra Molde, har holdt på med hest siden hun var fem år.

    – Jeg trives veldig godt, og syns jeg har vært heldig som får jobbe med hobbyen min som jeg har hatt siden jeg var barn, sier hun.

    Vi treffer henne på arbeidsplassen hennes på Øysand der hun har ansvaret for rideskole-elevene og hestene. Rideskolen har rundt 20 hester, og det er stor aktivitet med ridning hver kveld fra mandag til og med torsdag. De starter klokken fem på ettermiddagen. Det  er to ridehaller med fem forskjellige grupper i hver hall, og de siste gruppene er ferdig først i ni-tida.

    – Vi har deltakere i alle aldre, fra fem-seksåringer, den eldste er 83 år, forklarer Tonje.

 

Mest jenter

Hest og jenter er visst noe for seg selv. Guttene har tradisjonelt ikke vært like interessert i hest som jentene. Det gjenspeiler seg også på kursene. Av cirka 200 elever er det bare fem – seks gutter.

    Kursene starter ved skolestart i august og varer i ti uker. Ut i oktober starter kurs nummer to som varer fram til jul. Alle deltakerne rir en dag i uka. Etter jul starter dett første av to kurs det semesteret.

    – Det er stor interesse, og vi merker at folk som ikke har mulighet til å ha hest selv, setter pris på å få komme hit, sier Tonje.

Bilde:

Hesten Rock House Joy er en av hestene i stallen. Her omkranset av Tonje Windingstad som er leder for Stall Øysand, Elina Heinisvo Rautiainen, Milena Rautiainen og Emilie Stavnes som alle tre jobber i stallen.

Les mer i Gaula

Print

Number of views (2978)/Comments (0)

Siste utgave
Om avisa

Avisa-Gaula.no er Gaula sin nettutgave. På papir kommer avisa ut hver torsdag og gir deg nyheter om det som skjer i Melhus kommune. Har du tips? Send oss en e-post til snoefugl@online.no eller ring oss på 72 87 24 11.
 

Du får kjøpt avisa her: 

Byneset: 
Nordbygdens Samvirkelag

Melhus: 
Ark Bruns Bokhandel
Eurospar Melhustorget
Rema 1000 Melhus torg
Esso-stasjonen, Melhus
Coop Extra Melhus
Rema 1000 Gaula

Kvål: 
Coop Prix Kvål
Shell-stasjonen, Kvål

Ler, Lundamo og Hovin:
Coop Prix Ler
Coop Marked Lundamo
Coop Marked Hovin

Hølonda: 
Hølonda samvirkelag
Samvirkelaget Korsvegen

Midtre Gauldal:
Coop Extra, Støren
Kotsøy samvirkelag

Orkdal:
Kiosk - Orkdal sjukehus

Digitale utgaver og e-abonnement kan kjøpes via https://gaula.buyandread.co