X

Responsive image

Nyheter
Trolig byggestart for nytt Melhustorg neste år

Trolig byggestart for nytt Melhustorg neste år

Author: Melhus Avisa Gaula/Wednesday, February 26, 2020/Categories: Startsiden, Nyheter

- Det er mye som skal på plass som «henger i lufta», men hvis alt klaffer blir det byggestart av nytt Melhustorg neste år, sier Geir Samstad, som er senterleder på Melhustorget.

AV JENS GRANØIEN
Det skal byggs nytt kjøpesenter på ett plan med leiligheter fra inntil fem etasjer over første etasjen, hvor det blir næring, i hovedsak butikker. Det skal bygges i tre etapper. I og med at prosjektet skal bestå av en kombinasjon av bolig og næring, er det ene avhengig av det andre. Blant annet etterspørselen etter leiligheter i Melhus sentrum.
    Det bygges mye i Melhus sentrum. På Melhustunet er de første 24 leilighetene innflytningsklare i løpet av mars. Byggetrinn nummer to med 32 leiligheter er under bygging.
    Melhusbanken sitt leilighetsprosjekt «henger ennå litt i lufta». Hos banken vil næringsdelen bli bygd først, med planlagt byggestart ved årsskiftet 2020/21.

Det nye Melhustorget
Det nye Melhustorget vil bestå av cirka 15 000 kvadratmeter næring når hele senteret er ferdig utviklet på et plan, med 250 – 270 leiligheter over, i fra total høyde fra tre til seks etasjer. Leilighetene skal bygges av Heimdal bolig A/S. Tegningene er ennå ikke klare. Samstad sier at planforslaget er godkjent av Melhus kommune, og de forbereder nå skisseprosjekt og rammesøknad.
    Geir Samstad sier at de prøver å få prissatt prosjektet for å se om det er mulig å få det til. Den jobben håper han å få unnagjort i løpet av året.
    – Vi er i startfasen og har ikke noe konkret enda. Vi må få det til å gå opp økonomisk først. Hvis det går opp, kan det bli bygging neste år, sier Samstad.
    Han forteller at det blir trinnvis utbygging med tre trinn. Det første byggetrinnet blir på grusplassen der det i dag står biler parkert, og mot parkeringsplassen til Rema. Her blir det næring i halvparten av første etasje, og parkering i den andre halvparten, samt parkering under jorda. I etasjene over blir det leiligheter.


Bildet: Melhustorget skal rives og erstattes av et nytt Melhustorg fordelt på tre byggeprosjekt. Senterleder Geir Samstad sier at mye enda «henger i lufta», men hvis alt klaffer blir det byggestart neste år.

Les mer i Gaula.

Print

Number of views (1940)/Comments (0)

Siste utgave
Om avisa

Avisa-Gaula.no er Gaula sin nettutgave. På papir kommer avisa ut hver torsdag og gir deg nyheter om det som skjer i Melhus kommune. Har du tips? Send oss en e-post til snoefugl@online.no eller ring oss på 72 87 24 11.
 

Du får kjøpt avisa her: 

Byneset: 
Nordbygdens Samvirkelag

Melhus: 
Ark Bruns Bokhandel
Eurospar Melhustorget
Rema 1000 Melhus torg
Esso-stasjonen, Melhus
Coop Extra Melhus
Rema 1000 Gaula

Kvål: 
Coop Prix Kvål
Shell-stasjonen, Kvål

Ler, Lundamo og Hovin:
Coop Prix Ler
Coop Marked Lundamo
Coop Marked Hovin

Hølonda: 
Hølonda samvirkelag
Samvirkelaget Korsvegen

Midtre Gauldal:
Coop Extra, Støren
Kotsøy samvirkelag

Orkdal:
Kiosk - Orkdal sjukehus

Digitale utgaver og e-abonnement kan kjøpes via https://gaula.buyandread.co