X

Responsive image

Nyheter
NFU MELHUS OG SKAUN OM LENA PARK: 16 boenheter er for mange

NFU MELHUS OG SKAUN OM LENA PARK: 16 boenheter er for mange

Author: Melhus Avisa Gaula/Wednesday, March 4, 2020/Categories: Startsiden, Nyheter

Norsk forbund for utviklingshemmede NFU Melhus og Skaun er i mot planene for å samlokalisere tre boenheter for mennesker med utviklingshemming til Lena park. Hege Skaget som er leder i lokallaget, sier at seksten plasser samlet på et sted er alt for mange.

 

AV JENS GRANØIEN

Skaget som selv har en sønn som er utviklingshemmet, men som bor i en annen boenhet enn de tre som er tenkt slått sammen, sier at de har vært fornøyd med tilbudet til mennesker med utviklingshemming i Melhus, og mener at Melhus har fylt opp HVPU-reformen fra 1991. Skaget sier at forskningserfaring viser at resultatet ikke blir sånn som kommunen tror det vil bli ved å samlokalisere seksten boenheter i Lena park.

 

NFU arrangerte møte

Det er ei uke sida NFU arrangerte åpent møte, der bygging av Lena park var tema.

    Møtet forrige uke kom i stand etter at NFU har fått saken på høring. Om lag 50 var til stede på møtet. Det var både ansatte, foresatte og politikere. Ordfører Jorid Jagtøyen var også til stede. Det samme var kommunalsjef Trude Wikdahl.

    Byggekomplekset som skal samlokalisere tre bofellesskap i Nedre Melhus for personer med utviklingshemming, skal bygges på tomta der Rådhusvegen bofellesskap er i dag. Det er de tre bofellesskapene, foruten Rådhusvegen bofellesskap, Lensmannsgården og Lenaveien bofellesskap som skal samlokalisere. Det betyr at seksten beboere vil bli samlokalisert i det nye bofellesskapet, som har fått navnet Lena park. I tillegg vil det nye bygget inneholde leiligheter for utleie, samt næringsareal, enten for utleie eller som kommunen kan benytte selv. De seksten beboerne vil få hver sin leilighet på 55 kvadratmeter, i tillegg er det planlagt tre felles stuer. Saken skal behandles av kommunestyret i april.

Bilde:

Gørild Skancke til venstre er nestleder i Melhus og Skaun NFU. Til høyre Hege Skaget som er leder. NFU er bekymra for at tilbudet til mennesker med utvikingshemming skal blir dårligere når så mange som 16 beboere samlokaliseres. I midten Guro Skancke.

Les mer i Gaula

Print

Number of views (1251)/Comments (0)

Siste utgave
Om avisa

Avisa-Gaula.no er Gaula sin nettutgave. På papir kommer avisa ut hver torsdag og gir deg nyheter om det som skjer i Melhus kommune. Har du tips? Send oss en e-post til snoefugl@online.no eller ring oss på 72 87 24 11.
 

Du får kjøpt avisa her: 

Byneset: 
Nordbygdens Samvirkelag

Melhus: 
Ark Bruns Bokhandel
Eurospar Melhustorget
Rema 1000 Melhus torg
Esso-stasjonen, Melhus
Coop Extra Melhus
Rema 1000 Gaula

Kvål: 
Coop Prix Kvål
Shell-stasjonen, Kvål

Ler, Lundamo og Hovin:
Coop Prix Ler
Coop Marked Lundamo
Coop Marked Hovin

Hølonda: 
Hølonda samvirkelag
Samvirkelaget Korsvegen

Midtre Gauldal:
Coop Extra, Støren
Kotsøy samvirkelag

Orkdal:
Kiosk - Orkdal sjukehus

Digitale utgaver og e-abonnement kan kjøpes via https://gaula.buyandread.co