X

Responsive image

Nyheter
Anne B Ragde på Bokbad i  ”heimbygda” for suksessbøkene

Anne B Ragde på Bokbad i ”heimbygda” for suksessbøkene

Author: Melhus Avisa Gaula/Wednesday, March 4, 2020/Categories: Startsiden, Nyheter

– Jeg gjorde researchen på Fosen og bygget opp karakterer og univers mens jeg kikket over hit. Norges stjerneforfatter Anne B. Ragde svarte slik da hun fikk spørsmålet om hvorfor hun valgte Byneset for den fengslende litterærere slektshistorien om familien Neshov som startet med ”Berlinerpoplene”. Byneset Historielag hade klart å få Anne B Ragde på Bokbad til i Rye samfunnshus.  Det ble en kveld som de over 120 i publikum neppe vil glemme. 

 

AV ÅKE NORD

”Bademesterne” Ingegjerd Opland og Berit Sæter Utstrand hade lagt opp til en godt forberedt intervju-runde. 

Anne B Ragde la inn både sjel og hjerte i å fortelle om skjebnene til familiemedlemmer hun skapt med sånn rikdom i karakterer og detaljer i miljøene at alle kan leve seg inn i handlingen og bli med i opplevelsene.

Vi fikk også vite hvordan hun fylles opp med handlinger og mennesker i hverdagen, den rike inspirasjonskilden, som forfatterinnen har en unik evne til skape fortellinger av … som fanger. 

 Det er kanskje derfor publikum til Neshov-universet kan bli med lenger inn i hverdagen til hovedpersonene enn ellers er vanlig ved andre bøker man gjerne bruker tid på å lese.

”Datteren”

I den siste boka ”Datteren” sier Ragde at hun har ”samlet trådene” fra Berlinerpoplene, Eremeittkrepsene, Ligge i grønne enger, Alltid tilgivelse, Det er min tur nå.

    ”Datteren” er på mange måter Torunns bok. 

    I Berlinerpoplene dukket hun opp som en fullstendig overraskelse for de tre brødrene. Tor, som drev gården på Neshov, begravelsesentreprenøren Margido, og dekoratøren Erlend, som lever i København etter å ha blitt støtt vekk av familien på grunn av sin homoseksualitet. 

    Torunn er nemlig Tors datter fra en kort  kjærlighetsaffære. Noe som oppdages da brødrene er samlet ved sin mors dødsleie. 

Bilde:

Oppfordring fra Anne B Ragde. – Ikke kast bort livet på dårlige bøker, det skal være en feber å lese, oppfordret hun lytterne i samfunnshuset, og lo sammen med dem.

Les mer i Gaula

Print

Number of views (1168)/Comments (0)

Siste utgave
Om avisa

Avisa-Gaula.no er Gaula sin nettutgave. På papir kommer avisa ut hver torsdag og gir deg nyheter om det som skjer i Melhus kommune. Har du tips? Send oss en e-post til snoefugl@online.no eller ring oss på 72 87 24 11.
 

Du får kjøpt avisa her: 

Byneset: 
Nordbygdens Samvirkelag

Melhus: 
Ark Bruns Bokhandel
Eurospar Melhustorget
Rema 1000 Melhus torg
Esso-stasjonen, Melhus
Coop Extra Melhus
Rema 1000 Gaula

Kvål: 
Coop Prix Kvål
Shell-stasjonen, Kvål

Ler, Lundamo og Hovin:
Coop Prix Ler
Coop Marked Lundamo
Coop Marked Hovin

Hølonda: 
Hølonda samvirkelag
Samvirkelaget Korsvegen

Midtre Gauldal:
Coop Extra, Støren
Kotsøy samvirkelag

Orkdal:
Kiosk - Orkdal sjukehus

Digitale utgaver og e-abonnement kan kjøpes via https://gaula.buyandread.co