X

Responsive image

Nyheter
Finalister til å få Mangfoldprisen

Finalister til å få Mangfoldprisen

AV HEGE WILLADSEN

– Dette visste vi ingenting om, sier fagleder ved Horg Sykhjem sitt kjøkken, Mona Esphaug da avisa Gaula er på besøk der hun jobber.

 – Det er Rita Bolland som jobber med MerSmak som har nominer oss, og nå er vi en av finalistene til Mangfoldprisen. 

    Mangfoldprisen er statens utmerkelse for fremragende bruk av innvandrere sin kompetanse i arbeidslivet. Både store og små bedrifter, virksomheter kan foreslås, og hvem som helst kan foreslå. Prisen går til ledere og ansatte som vet at det som gjør oss ulike, gjør oss sterkere sammen.

 

Mange kriterier

For å bli nominert til Mangfoldprisen, så er det mange kriterier som må oppfylles. Det skal være etnisk mangfold, den nominerte må kunne vise til eksempler på god bruk av innvandrernes kompetanse, virksomheten må være en som bidrar til kompetanseheving av innvandrere som for eksempel bruk av praksisplasser. Det var noen få av 10 kriterier som må være tilstede for å kunne bli nominert. På kjøkkenet på Horg Sykehjem, så finner vi mer enn bare etnisk norske som jobber. Rita Bolland sier til avisa Gaula at juryen har sett på alle de nominerte, og det at Horg Sykehjem er blant finalisestene nå, det er at de våger å satse på mennesket. 

    – Trygghet og tillit, latter, glede og litt vennskapelig erting rundt gryta. Dermed har du en oppskrift som gir noe mer til dem som trenger det mest, sier Rita Bolland. 

 

Samarbeid med MerSmak

Mona Esphaug har jobbet på kjøkkenet på Horg Sykehjem siden 2001, og de siste årene har hun jobbet tett på prosjektet MerSmak. Det er et prosjekt som holder til på Lundamo skole, og det er tre kokker fra sykehjemmet som er med og veileder innvandrerne på kjøkkenet. I tillegg til Mona, er det Lena Helgemo og Silje Pedersborg. MerSmak lager mat til elevene ved Lundamo skole, og de er også gode på street-food. Mat som er populært på festivaler, for det er mat du kan spise stående med en hånd mens du holder drikke i den andre hånda. Rita Bolland, som er leder for prosjektet, har sagt tidligere til avisa Gaula, at i tillegg til å gi innvandrere arbeids – og språkpraksis, så gir innvandrerne mye tilbake i form av for eksempel matoppskrifter fra sitt eget land. Dette har også kjøkkensjef Mona Esphaug benyttet seg av. Men Mona forteller heller om stemninga på kjøkkenet enn om maten de lager, og latteren sitter løst.

Bilde: 

Fagleder ved Horg Sykehjem Mona Esphaug sammen med Najat Hamed Abbaker Hasan fra Sudan. De jobber godt sammen, og Mona sier Najat får prøvd seg i det norske språket på kjøkkenet. 

Les mer i Gaula

Thursday, June 25, 2020/Author: Melhus Avisa Gaula/Number of views (834)/Comments (0)/
Categories: StartsidenNyheter
Tags:
I fjor var det ”juliforhold” med veldig lite vatn  i år ble det tidenes snøsmelting og coronasmitte

I fjor var det ”juliforhold” med veldig lite vatn i år ble det tidenes snøsmelting og coronasmitte

– I år forsvant vår viktigste  uke. Det var rett og slett ikke fiskbart når vi starta første juni. I tillegg har vi korona med masse avbestillinger

fra utenlandske fiskegjester, særlig fra Sverige, Finland og Danmark…våre viktigste markeder for Gaula, sier Torstein Rognes i Gaula fiskeforvaltning.

    Men han er tross de historiske vanskelighetene i Gaulas fisketurisme optimistisk om å få en brukbar sesong. Sjøl om omsetninga ikke vil nå opp imot de 100 millioner dalføret ”normalt” vil omsette i fiskeinntekter og varehandel. Halvparten av laksen tas i Melhus kommune.

Thursday, June 25, 2020/Author: Melhus Avisa Gaula/Number of views (1046)/Comments (0)/
Categories: StartsidenNyheter
Tags:
KOMMUNEN VIL BYGGE     Flerbrukshall oppå parkeringshuset

KOMMUNEN VIL BYGGE Flerbrukshall oppå parkeringshuset

Det var ordfører Jorid Jagtøyen som røpet nyheten om at Sp, H, Krf, SV, PP og Ap har gått sammen om å foreslå at det bygges ei hallflate oppå parkeringshuset samtidig med at parkeringshuset bygges. Forslaget ble godt mottatt i kommunestyret. Bare Melhuslista var skeptisk.

Thursday, June 25, 2020/Author: Melhus Avisa Gaula/Number of views (858)/Comments (0)/
Categories: StartsidenNyheter
Tags:
Bjørns kreftforskningsresultat omtales i amerikansk lærebok

Bjørns kreftforskningsresultat omtales i amerikansk lærebok

Bjørn Singsaas har vært lærer på Heimdal videregående skole i 36 år. Før dette var han med på forskning som har betydning for kunnskapen om behandling av kreft, og jobbet senere noen år i

videregående skoler i Oslo-området. Bjørn hadde barndommen sin i Buvika, men har den lengste tida  bodd i Melhus.

Wednesday, June 17, 2020/Author: Melhus Avisa Gaula/Number of views (972)/Comments (0)/
Categories: StartsidenNyheter
Tags:
HMS-Senteret  på Melhus  har runda  10 år

HMS-Senteret på Melhus har runda 10 år

AV HEGE WILLADSEN 

Ei lita uke før nasjonaldagen vår, var det 10 år siden HMS-Senteret AS ble registrert i Brønnøysundregisteret.  De har hatt tilhold på Melhus siden da, og vi har tatt oss en prat med gründer Solveig Grande Moen, som var den som brakte liv i HMS-Senteret.

Wednesday, June 17, 2020/Author: Melhus Avisa Gaula/Number of views (974)/Comments (0)/
Categories: StartsidenNyheter
Tags:
RSS
First4950515254565758Last
Siste utgave
Om avisa

Avisa-Gaula.no er Gaula sin nettutgave. På papir kommer avisa ut hver torsdag og gir deg nyheter om det som skjer i Melhus kommune. Har du tips? Send oss en e-post til snoefugl@online.no eller ring oss på 72 87 24 11.
 

Du får kjøpt avisa her: 

Byneset: 
Nordbygdens Samvirkelag

Melhus: 
Ark Bruns Bokhandel
Eurospar Melhustorget
Rema 1000 Melhus torg
Esso-stasjonen, Melhus
Coop Extra Melhus
Rema 1000 Gaula

Kvål: 
Coop Prix Kvål
Shell-stasjonen, Kvål

Ler, Lundamo og Hovin:
Coop Prix Ler
Coop Marked Lundamo
Coop Marked Hovin

Hølonda: 
Hølonda samvirkelag
Samvirkelaget Korsvegen

Midtre Gauldal:
Coop Extra, Støren
Kotsøy samvirkelag

Orkdal:
Kiosk - Orkdal sjukehus

Digitale utgaver og e-abonnement kan kjøpes via https://gaula.buyandread.co