X

Responsive image

Nyheter
Sommerkafe på Gamle Hovin

Sommerkafe på Gamle Hovin

Søndag 5. juli

Thursday, July 2, 2020/Author: Melhus Avisa Gaula/Number of views (1096)/Comments (0)/
Categories: StartsidenNyheter
Tags:
Signaliserer ønske om  bedre kollektivtilbud  i hele kommunenDa Melhus kommunestyre vedtok Miljøpakkens handlingsplan for perioden 2021-2024 signaliserte kommunestyret ønske om bedre kollektivtilbud i

Signaliserer ønske om bedre kollektivtilbud i hele kommunenDa Melhus kommunestyre vedtok Miljøpakkens handlingsplan for perioden 2021-2024 signaliserte kommunestyret ønske om bedre kollektivtilbud i

Da Melhus kommunestyre vedtok Miljøpakkens handlingsplan for perioden 2021-2024 signaliserte kommunestyret ønske om bedre kollektivtilbud i hele kommunen.

Wednesday, July 1, 2020/Author: Melhus Avisa Gaula/Number of views (954)/Comments (0)/
Categories: StartsidenNyheter
Tags:
Steinar på versefot etter kjente stier

Steinar på versefot etter kjente stier

Steinar Nyland kom denne uka med boka “På heimveg”. Dette er ei bildebok, der Liv Aspehol fra Dovre og Steinar Nyland har fotografert fjell og skog, store sjøer og små detaljer i Dovre og Lesja.

Og til hvert bilde har Steinar laget en kommentar i dikts form. Det hele blir ei vandring gjennom barndommens rike, skildret med vakre bilder og gode kommentarer.

 

Wednesday, July 1, 2020/Author: Melhus Avisa Gaula/Number of views (1061)/Comments (0)/
Categories: StartsidenNyheter
Tags:
Vil legge ned jernbane-overgangen på Søberg

Vil legge ned jernbane-overgangen på Søberg

Melhus formannskap har vedtatt, etter krav fra Bane Nor å ikke imøtekomme klage fra beboere på Søberg vest om å ikke stenge jernbaneovergangen på Søberg. Bane Nor ønsker ikke trafikk-

økning over jernbanen, som er sikret med lys og bom.

Wednesday, July 1, 2020/Author: Melhus Avisa Gaula/Number of views (1226)/Comments (0)/
Categories: StartsidenNyheter
Tags:
Finalister til å få Mangfoldprisen

Finalister til å få Mangfoldprisen

AV HEGE WILLADSEN

– Dette visste vi ingenting om, sier fagleder ved Horg Sykhjem sitt kjøkken, Mona Esphaug da avisa Gaula er på besøk der hun jobber.

 – Det er Rita Bolland som jobber med MerSmak som har nominer oss, og nå er vi en av finalistene til Mangfoldprisen. 

    Mangfoldprisen er statens utmerkelse for fremragende bruk av innvandrere sin kompetanse i arbeidslivet. Både store og små bedrifter, virksomheter kan foreslås, og hvem som helst kan foreslå. Prisen går til ledere og ansatte som vet at det som gjør oss ulike, gjør oss sterkere sammen.

 

Mange kriterier

For å bli nominert til Mangfoldprisen, så er det mange kriterier som må oppfylles. Det skal være etnisk mangfold, den nominerte må kunne vise til eksempler på god bruk av innvandrernes kompetanse, virksomheten må være en som bidrar til kompetanseheving av innvandrere som for eksempel bruk av praksisplasser. Det var noen få av 10 kriterier som må være tilstede for å kunne bli nominert. På kjøkkenet på Horg Sykehjem, så finner vi mer enn bare etnisk norske som jobber. Rita Bolland sier til avisa Gaula at juryen har sett på alle de nominerte, og det at Horg Sykehjem er blant finalisestene nå, det er at de våger å satse på mennesket. 

    – Trygghet og tillit, latter, glede og litt vennskapelig erting rundt gryta. Dermed har du en oppskrift som gir noe mer til dem som trenger det mest, sier Rita Bolland. 

 

Samarbeid med MerSmak

Mona Esphaug har jobbet på kjøkkenet på Horg Sykehjem siden 2001, og de siste årene har hun jobbet tett på prosjektet MerSmak. Det er et prosjekt som holder til på Lundamo skole, og det er tre kokker fra sykehjemmet som er med og veileder innvandrerne på kjøkkenet. I tillegg til Mona, er det Lena Helgemo og Silje Pedersborg. MerSmak lager mat til elevene ved Lundamo skole, og de er også gode på street-food. Mat som er populært på festivaler, for det er mat du kan spise stående med en hånd mens du holder drikke i den andre hånda. Rita Bolland, som er leder for prosjektet, har sagt tidligere til avisa Gaula, at i tillegg til å gi innvandrere arbeids – og språkpraksis, så gir innvandrerne mye tilbake i form av for eksempel matoppskrifter fra sitt eget land. Dette har også kjøkkensjef Mona Esphaug benyttet seg av. Men Mona forteller heller om stemninga på kjøkkenet enn om maten de lager, og latteren sitter løst.

Bilde: 

Fagleder ved Horg Sykehjem Mona Esphaug sammen med Najat Hamed Abbaker Hasan fra Sudan. De jobber godt sammen, og Mona sier Najat får prøvd seg i det norske språket på kjøkkenet. 

Les mer i Gaula

Thursday, June 25, 2020/Author: Melhus Avisa Gaula/Number of views (951)/Comments (0)/
Categories: StartsidenNyheter
Tags:
RSS
First5354555658606162Last
Siste utgave
Om avisa

Avisa-Gaula.no er Gaula sin nettutgave. På papir kommer avisa ut hver torsdag og gir deg nyheter om det som skjer i Melhus kommune. Har du tips? Send oss en e-post til snoefugl@online.no eller ring oss på 72 87 24 11.
 

Du får kjøpt avisa her: 

Byneset: 
Nordbygdens Samvirkelag

Melhus: 
Ark Bruns Bokhandel
Eurospar Melhustorget
Rema 1000 Melhus torg
Esso-stasjonen, Melhus
Coop Extra Melhus
Rema 1000 Gaula

Kvål: 
Coop Prix Kvål
Shell-stasjonen, Kvål

Ler, Lundamo og Hovin:
Coop Prix Ler
Coop Marked Lundamo
Coop Marked Hovin

Hølonda: 
Hølonda samvirkelag
Samvirkelaget Korsvegen

Midtre Gauldal:
Coop Extra, Støren
Kotsøy samvirkelag

Orkdal:
Kiosk - Orkdal sjukehus

Digitale utgaver og e-abonnement kan kjøpes via https://gaula.buyandread.co