X

Responsive image

Nyheter
Allsidige Per Jørund Grøthe fra Lundamo: Undervisning, trekkspillmusikk og bladarbeid

Allsidige Per Jørund Grøthe fra Lundamo: Undervisning, trekkspillmusikk og bladarbeid

Author: Melhus Avisa Gaula/Wednesday, March 18, 2020/Categories: Startsiden, Nyheter

Per Jørund Grøthe fra Lundamo var ikke gamle karen før han begynte å skrive artikler, lage intervju og fotografere for Melhusbladet og Trønderbladet.

Å drive med journalistiskarbeid falt ham naturlig. Han var fra en familie der flere drev med eller hadde drevet med slikt arbeid.Per Jørund begynte også tidlig

å spille trekkspill.I dag er Per Jørund redaktør for Trekkspillnytt, et forholdsvisstort magasin for alle som er interessert i trekkspillmusikk. Bladet har et opplag på 2000 og har abonnenter over hele landet, og også noen i utlandet, særlig i Sverige. Trekkspillnytt kommer med seks utgaver i året.Per Jørund og familien, som består av Agnes og deres fire sønner, Sondre, Ole, Åsmund og Eivind, har bodd i Vestfold desiste 18 åra. De har heimen sin på Sundbyfoss. I tillegg til jobben som redaktører Per Jørund adjunkt på Eiker videregående skole, det er hovedjobben hans. Han underviser i norsk, historie og mediefag.I tillegg til disse faga,som han studerte ved NTNU,har han også eksamen i kulturstudierfra Høgskolen i Bø. I tillegg il de nevnte faga som han har i studiespesia- liserende klasser, har han også undervist i markedsføring på linje for Service og samferdsel. Fra Sundbyfoss til skolen i Eiker er det fire mil. – Jeg slapper av med å høre på

radio når jeg kjører hver vei til og fra jobb. Da går det i blant annet «Politisk kvarter» og «Ny hetsmorgen» på NRK Alltid nyheter. Jeg får mange ideer til undervisninga da, sier Per Jørund.

Bilde: Per Jørund Grøthe er redaktør for bladet Trekkspillnytt og han er lektor på videregående skole.Han og samboer Agnes har fire sønner og familien bor i Vestfold.

Les mer i Gaula

 

Print

Number of views (1417)/Comments (0)

Siste utgave