X

Responsive image

Nyheter
Det blir ei annerledes påske  FOR MELHUS RØDE KORS

Det blir ei annerledes påske FOR MELHUS RØDE KORS

Author: Melhus Avisa Gaula/Wednesday, April 1, 2020/Categories: Startsiden, Nyheter

På grunn av koronaepidemien blir det ei annerledes påske for Melhus Røde Kors. Beredskapen opprettholdes på de to hyttene, med redusert mannskap.

AV JENS GRANØIEN                                                                                                                                         Heidi Eidem som er leder for hjelpekorpset i Melhus Røde Kors forteller at det blir ei veldig annerledes påske for Melhus Røde Kors i år. Det blir noe mannskap på begge de to hyttene, begrenset til to personer på hver hytte. Det vanlige er minimum tre. Den som har telefonkontakt med AMK-sentralen sitter hjemme istedet for på hytta, som har vært vanlig før.

    – Hva med faren for smitte ved utrykning, hvilke tiltak har dere i forhold til smittefare?

    – Utrykning skjer på vanlig måte. Vi har med oss noe smittevernutstyr selv, som brukes dersom det er mistanke om smitte av koronaviruset. Ellers kan det hende vi må ha med oss folk fra ambulansen. Det må vi vurdere i hvert enkelt tilfelle, sier Eidem.

 

De fleste hyttene i Melhus eies av folk som bor i kommunen

Hun håper at flest mulig holder seg hjemme i påsken. Myndighetene har lagt ned forbud mot å overnatte på hytta dersom hytta ligger i en annen kommune enn der hytteeieren bor. I Melhus kommune eies de fleste hyttene av folk som bor i kommunen. Dermed er det fritt fram for de å oppholde seg på hytta i påsken.

Bilde: Heidi Eidem er leder for beredskapsdelen hos Melhus Røde Kors.

Les mer i Gaula

 

Print

Number of views (1004)/Comments (0)

Siste utgave