X

Responsive image

Nyheter
LARS EIRIK HAVDAL

LARS EIRIK HAVDAL

Author: Melhus Avisa Gaula/Wednesday, April 15, 2020/Categories: Startsiden, Nyheter

Lars Eirik Havdal er oppvokst på Hovin. Han er født i Hauka der mora kom ifra. Faren Odd som var fra Havdal Oppigard i Melhus, var lærer og rektor på Hovin skole. Lars Eirik fyller 70 år den 21. april.

AV JENS GRANØIENDet er på Hovin Lars Eirik har trådt sine barnesko, selv om familien også i en periode på ett års tid bodde (på Gangaunet) i Skaun mens faren var lærer i Skaun, da Lars Eirik var liten. Det var på Hovin skole grunnlaget for videre utdanning ble lagt. Han utdannet seg til landskapsarkitekt ved landbrukshøgskolen på Ås, og tok senere tilleggsutdanning ved arkitektskolen i Århus i Danmark.

Noen vil huske ham som musiker som spilte på fest i ungdomstida. Popbandet hadde navnet: «1066». Bandet reiste rundt og spilte på lokalene rundt omkring.

 

Bosatte seg i Steinkjer

Lars Eirik og kona Hallfrid Skimmeli bosatte seg i Steinkjer i 1978. Dit flytta de enda mens Lars Eirik var student på Ås. Da studiene var ferdig fikk han jobb som landskapsarkitekt i Nord-Trøndelag fylkeskommune. Kona Hallfrid fikk jobb i biblioteket, og ble etter hvert biblioteksjef i Steinkjer kommune. Han ble i jobben i fylkeskommunen i sju år før han søkte permisjon for å ta ett års etterutdanning i Århus i Danmark. Lars Eirik jobba i litt over ett år i fylkeskommunen etter oppholdet i Danmark, før han sammen med en kammerat starta eget arkitektkontor i 1987. Det drev de to med helt til 2004.

 

Planlegger på Melhus

Det året skulle det lages reguleringsplan for Melhus sentrum, og kommunen hadde behov for en planlegger. Lars Eirik Havdal ble ansatt i ei prosjektstilling. Han forteller at mandatet for stillinga var først og fremst å lage ny reguleringsplan for Melhus sentrum øst.

    – Ny E6 gjennom Melhus var i arbeid, og var snart ferdig. Dermed åpnet det seg mulighet for å lage en langsiktig helhetlig plan for sentrumsområdet når E6 ble lagt utenom sentrum, sier han.

Bilde: 

Lars Eirik Havdal var planlegger i Melhus kommune. – Mange av bygningene som var med i planen i Melhus sentrum er til dels bygd, men det bygges 

Les mer i Gaula

Print

Number of views (1155)/Comments (0)

Siste utgave