X

Responsive image

Nyheter
Seks guttelag spilte sonefotball  i Melhus tidlig på 60-tallet

Seks guttelag spilte sonefotball i Melhus tidlig på 60-tallet

Author: Melhus Avisa Gaula/Wednesday, April 29, 2020/Categories: Startsiden, Nyheter

Tidlig på 60 -tallet var det seks guttelag i Melhus som spilte sonefotball. Alderen på ungene var i 10 – 12 årsalderen. Noen kunne være litt eldre, og kanskje noen litt yngre.

AV JENS GRANØIEN

Det var to lag fra Melhus sentrum, Melhus Ø og Melhus V. Dessuten stilte Vestre med ett lag, det vil si gutter fra Hollum og ut mot Sagberget. Nordgrenda, Øyåsbakkan og Øysand var representert med Yragutten, Åsbyggen med Åsgutten, dessuten stilte Søberg eget lag.

    I dagens avis presenterer vi Åsgutten, ved at to av dem som spilte på laget får fortelle hva de husker fra den tida de spilte sonefotball. De to er Olav Handberg og Torstein Løvseth.

 

Starten på 

organisert fotball

Olav Handberg var ikke av de yngste på laget. Han forteller at han var 12 – 13 år da laget ble stifta. Han mener å huske at han var med i tre år. I starten spilt han ytre venstre, men ble etter hvert spiss.

    Olav sier at dette var starten på organisert fotball, og det var stort å få like drakter for hele laget. Det var på grusbanen i Gruva fotballkampene ble spilt. Der ble det mange skrubbsår på knær og albuer. Olav syntes det var stor stas å få representere bygda si. Han forteller om stor innsats og mange herlige stunder, og de syklet til kamp.

Bilde: Fotballaget Åsgutten. Foran fra venstre, Bård Stein Winsnes, Leif Bedin, Torstein Løvseth, Erling Løvseth og John Andreas Riseth, bak, Atle Eidstumo, Knut Idar Bakk, Knut Stubbråten, Olav Handberg, Per Havdal og Arild Handberg.

Les mer i Gaula

 

Print

Number of views (1152)/Comments (0)

Siste utgave