X

Responsive image

Nyheter
Innsamling av klær  ogutstyr til flyktninger

Innsamling av klær ogutstyr til flyktninger

Author: Melhus Avisa Gaula/Wednesday, March 30, 2022/Categories: Startsiden, Nyheter

Melhus Røde Kors Omsorg starter innsamling av klær og utstyr til flyktninger. Første innsamlingsdag er i dag torsdag 31. mars.

AV JENS GRANØIEN

Det er forventet at det kommer mange flyktninger til Melhus kommune i tida framover. Mange av flyktningene vil ha behov for mye hjelp.

    I første omgang vil Melhus Røde Kors Omsorg samle inn klær. Klærne må være rene og pene. De tar også imot bilstoler og barnevogner. De er usikker på hvor mye de trenger, og hvor mye som kommer inn. De skriver i ei melding, lagt ut på kommunens hjemmeside, at de stopper å ta imot utstyr dersom de ser at de har fått et godt utvalg.

 

Mottak i Pottenvegen 3

Mottaket vil foregå i Pottenvegen 3 i Melhus sentrum, i de tidligere lokalene til Gullkornet bruktbutikk.

    Innsamling blir torsdag 31. mars kl. 15.00 – 18.00. Frivillige fra Melhus Røde Kors Omsorg vil være til stede for å ta imot det som kommer inn.

    Det vil bli kunngjort nye innsamlingsdager senere.

 

Søker frivillige

Frivillighetssentralen og Flyktningetjenesten søker også frivillige som kan hjelpe til. De som ønsker å bidra som frivillig kan søke opp gruppa «Bistand til flyktninger i Melhus» i appen Nyby.

    Der vil Frivillighetssentralen og Flyktningetjenesten lyse ut forskjellig typer forespørsler om hjelp til flyktninger. Til å begynne med er de på jakt etter frivillige som kan hjelpe til med å ta imot klær og utstyr og sortere dette, slik at flyktningene kan komme og hente det de trenger etter behov.

    Det kan også bli behov for bærehjelp når flyktningene skal inn i bolig. Etter hvert blir det naturlig å legge ut andre hjelpeforespørsler, som å hjelpe til med aktiviteter for flyktningene. Ta en kopp kaffe, gå en tur og andre sosiale tiltak.

Bilde: 

I midten Jorunn Merete Frengen leder av Frivillighetssentralen, flankert av Anne Grete Tevik og Marit Sognli Gladsø fra Melhus Røde Kors Omsorg.

 

Print

Number of views (192)/Comments (0)

Siste utgave