X

Responsive image

Nyheter
Bekymret for svindel og utnyttelse  av flyktninger fra Ukraina

Bekymret for svindel og utnyttelse av flyktninger fra Ukraina

Author: Melhus Avisa Gaula/Wednesday, April 6, 2022/Categories: Startsiden, Nyheter

Trøndelag politidistrikt deler justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl sin bekymring for menneskehandel og utnyttelse av sårbare mennesker, i forbindelse med flyktningestrømmen fra Ukraina.

AV JENS GRANØIEN

I en pressemelding skriver politiet at personer som tidligere er dømt for seksuelle overgrep mot barn, har engasjert seg i frivillig arbeid for å transportere flyktninger i Norge.

    – Det er ingen ting som tilsier at dette ikke skjer i Trøndelag også, skriver Sivert Bragstad Rannem, leder for Felles enhet for forebygging i Trøndelag politidistrikt.

 

Gjelder spesielt barn 

og unge

Det gjelder spesielt barn og unge, men også voksne kvinner og menn risikerer å bli utnyttet. Det kan for eksempel være å bli satt i gjeld, havne i prostitusjon, komme i et avhengighetsforhold, eller blir seksuelt utnyttet.

Politiet ber også innbyggerne om å være oppmerksomme før man gir økonomisk støtte til innsamlingsaksjoner.

    – Vi vet at ikke alle aktører er seriøse. Vi oppfordrer alle som gir penger til å ta en ekstra sjekk for å verifisere at pengene kommer fram til de som trenger dem. Bruk for eksempel nettsiden Innsamlingskontrollen for å få oversikt over registrerte og seriøse organisasjoner, oppfordrer Sivert Bragstad Rannem.

 

Positivt å støtte opp 

om ukrainerne

Bragstad Rannem sier at det er positivt at befolkningen støtter opp om ukrainerne som har måttet forlate hjemlandet sitt, i form av innsamlingsaksjoner, husrom og annen hjelp.

    – Samtidig viser erfaringer fra tidligere flyktningkriser at det dessverre også finnes noen som har dårlige hensikter. Det er grunn til å tro at dette også gjelder i Trøndelag, sier Rannem. 

    Samtidig som politiet følger situasjonen tett og undersøker om asylsøkere bor trygt, ønsker også politiet informasjon fra publikum om det er forhold politiet bør undersøke nærmere.

    – Alle asylsøkere fra Ukraina får også informasjon om sine rettigheter når de registreres, sier Bragstad Rannem i politiet. 

Bilde: 

Sivert Bragstad Rannem leder for Felles enhet for forebygging i Trøndelag politidistrikt, sier at det finnes noen som har dårlige hensikter overfor folk i en sårbar situasjon.

 

Print

Number of views (207)/Comments (0)

Siste utgave