X

Responsive image

Nyheter
Roligere på Gjenbruksplassen  etter koronaen

Roligere på Gjenbruksplassen etter koronaen

Author: Melhus Avisa Gaula/Wednesday, June 8, 2022/Categories: Startsiden, Nyheter

Koronaen satte fart på ryddinga. Når folk ble mere hjemme fikk de bedre tid til å rydde og få levert avfall på gjenbruksplassen. Nå har det roet seg.

AV JENS GRANØIEN

– Det var unntakstilstand i to år mens koronaen sto på. Folk fikk bedre tid til å rydde. I år har det vært betydelig roligere, sier Jan Petter Klungen hos Remidt på Hofstad i Melhus.

    Klungen forteller at folk kommer litt i økter de dagene det er åpent til klokken 19.00. Den første økta er mellom klokken 12 – 14, da kommer gjerne de som ikke er i jobb, blant dem pensjonistene, og de som har fri fra jobb på den tida av døgnet. Klungen forteller at det overraskende nok er pensjonistene som har det travlest.

    De som jobber på formiddagen kommer først etter at de har spist middag, mellom klokken 17 til 19.

    Han forteller at nå en stund har det gått mye i hageavfall. Det er sesongbetont. Klungen har registrert at det er levert betydelig mindre treverk i år enn det som er vanlig. Det mener han har å gjøre med de høye prisene på nytt treverk. Han tror det er få som starter på nye prosjekt med dagens høye priser på treverk.

 

Plast fra Vekst Melhus

Trond Pedersen og Tore Sandviken kommer nesten hver dag med plastavfall fra Vekst Melhus. Storparten stammer fra pakking av mopper og kluter til vask. Den verna bedriften på Søberg påtar seg vasking av klær for Storvask, vaskebedriften som holder til i Lensvika.

    – Det blir mye plastemballasje, og vi er her stort sett hver dag og leverer, sier Sandviken. Det de har med er næringsavfall, det må det betales for, for å få levert. Det betyr at bilen må veies både når den kommer, og etter at innholdet som skal leveres er tatt ut.

 

Det blir mye å kvitte seg med når en skal flytte

Julia Zarebska og Vegard Haugen Rønning er på flyttefot. De har kjøpt hus på Svorkmo og skal flytte fra Brekkåsen i Melhus.

Bilde: 

Britt Unni Gundersen og Julie Røstad kom for å levere rivningsmaterialer i forbindelse med restaurering av hus.

 

Les mer i Gaula

Print

Number of views (266)/Comments (0)

Siste utgave