X

Responsive image

Nyheter
Benny hylles med  konsert i Palmehaven

Benny hylles med konsert i Palmehaven

Author: Melhus Avisa Gaula/Wednesday, October 14, 2020/Categories: Startsiden, Nyheter

Benito Buoso best kjent som Benny har sjarmert hele byen med sin pianomusikk i 47 år. Søndag hylles han med en konsert på sin gamle arbeidsplass, Palmehaven på Britannia 

AV JENS GRANØIEN

Etter at Benny slutta som pianist i Palmehaven i 2007 ble han med i orkesteret Jazzmasørene. Det er dette orkesteret, hvor han selv er med som vil holde konsert i Palmehaven søndag for å hylle ham.

    Inge Solem som er leder, og som i 1997 tok initiativet til Jazzmasørene sier, at Benny siden han ble med har hatt en fantastisk plass i orkesteret. Derfor vil de holde en konsert for å hylle ham, selv om han til tross for at han fyller 82 år i mai, ikke har noen planer om å slutte i musikkgruppa.

 

80 minutters konsert

Dørene åpnes i Palmehaven klokken 14.00 på søndag, og alle billettene er utsolgt. Klokka 15.00 blir det en 80 minutters konsert med Jazzmasørene, for de som har vært så heldig og sikret seg billett. Musikken de spiller er klassisk jazzmusikk fra 20-tallet, også kalt gladjazz. I anledning konserten har gruppa leid inn Espen Von Ibenfelt Lauritsen som vokalist. Solem poengterer at det er viktig å ha en ordentlig vokalist i denne anledningen.

    I en omtale av Benny i anledningen kan en lese følgende: «Benny har gjennom sin måte å behandle flyglets tangenter i Britannias Palmehave, sjarmert hele byen. I hele 47 år har han sørget for pianostykker til høye smørbrød, og toner som sto i stil med kveldens middag». Slik blir han presentert når Benny gjør entre på søndag. «Benny har med sin eleganse og Palmehaven med sin opphøyde verdighet. En perfekt symbiose», heter det videre i omtalen om Benito Buoso.

Bilde: 

 Jazzmasørene. Fra venstre, Svein Johnny Breiby fra Støren på trommer, Inge Solem fra Lundamo på saxofon, Steinar Øyen fra Melhus på bass, Benito Buoso på flygel, og Jan Erling Dahl gitar. Torstein Kubotten som spiller på trompet, og som er musikalsk leder var ikke til stede da bildet ble tatt.

 

Les mer i Gaula

Print

Number of views (753)/Comments (0)

Siste utgave