X

Responsive image

Nyheter
Offisiell åpning av Styrkestien i Flå

Offisiell åpning av Styrkestien i Flå

Author: Melhus Avisa Gaula/Wednesday, September 25, 2019/Categories: Startsiden, Nyheter

Torsdag 19. september arrangerte Flå Idrettslag offisiell åpning av en ny tursti like ved Flå Oppvekstsenter. Stien er en gave til innbyggerne i Flå i forbindelse med idrettslagets 125-årsjubileum.

AV RAGNHILD N. RØSBJØRGEN

Leder i Flå IL, Berit Bolland, uttaler at et mangeårig ønske om en ny tursti er oppfylt. Idrettslaget har som hovedsatsningsområde å lokke Flåbyggene ut av sofaen, og ut i naturen for å utøve en eller annen form for fysisk aktivitet. Kombinasjonen trim og friluftsliv har i mange år vært populært for bygdas innbyggere, og dette ville Flå IL bygge videre på.
    – Vi har ønsket oss en tursti med enkel tilgjengelighet, som kan benyttes av gående, løpende og syklende, for folk i alle aldre og i ulik fysisk form. Stien, som er ca 1,3 km lang, vil være et flott tilbud til barnehage, skole, beboere i Flå, og ikke minst til foreldre som venter mens ungene trener ved Flå Stadion.
    Idrettslaget ønsket at stien skal være så lett tilgjengelig at også beboere ved Flå eldresenter kan gå hit, eller bli kjørt hit i rullestol. – Tenk å kunne sette seg på benken under den ærverdige eika, nyte en kopp kaffe fra termosen, og nyte den flotte utsikten over åkerlandskapet, uttaler en engasjert Bolland.


Bildet: Kommende ordfører Jorid Jagtøyen og æresmedlem i Flå IL, Ketil Reitan foretar snorklipping på Styrkestien. Reitan poengterer at dugnadsarbeid er en viktig faktor i bygda. En dugnad består av at minst to personer arbeider sammen, og det ønsket han å praktisere ved snorklippinga også, hvor de sagde over en trestokk med ei gammel stokksag.

Les mer i Gaula.

Print

Number of views (1391)/Comments (0)

Siste utgave