X

Responsive image

Nyheter
Trenger ledige hender til  å plante skog  – gjerne skoleungdom

Trenger ledige hender til å plante skog – gjerne skoleungdom

Author: Melhus Avisa Gaula/Wednesday, May 5, 2021/Categories: Startsiden, Nyheter

Det skal plantes 200 000 skogplanter i Melhus i løpet av et par måneder. Kjartan Overdal som er skog- og viltansvarlig i Melhus kommune, frir til skoleungdommen, eller andre som er arbeidsledige.

AV JENS GRANØIEN

Plantesesongen begynner nå, og utlendingene som tradisjonelt kommer hit for å plante skog på denne tida uteblir. Vanligvis kommer det folk fra Øst-Europa for å plante skog. I år uteblir de som en følge av innreiserestriksjonene som følger av koronaen.

    – Plantene har ligget i frysern fram til nå, når vi tar dem opp står de seg fram til juli. Det er viktig å plante tidlig på sommeren, ennå mens det er fuktighet i jorda, forklarer Overdal. Derfor mener han det er svært viktig å komme i gang nå i mai.

    Nå frir han til ungdommene som har lyst til å tjene seg noen kroner. Selv om skoleåret ennå ikke er slutt, mener han at de som har lyst og anledning kan plante skog på lørdagene. Om det er andre som har lyst til å tjene noen kroner på skogplanting, så er de også velkommen.

Behov for 20 ungdommer

Behovet er minst 20 ungdommer eller andre ledige. Han ser for seg at en ungdom kan plante skog i tre uker, med tre kroner per plante og 500 planter per dag vil en kunne tjene over 20 000 kroner. Overdal mener det må være et bra tilskudd til feriebudsjettet. Han sier at noen skogeiere planter sjøl, og har barnebarn med seg i skogen for å plante.

    Melhus kommune har investert i plantespett og plantebelte som du kan få låne.

    – At du har planta skog er fint å ha med på cv`n. Det viser at du liker fysisk arbeid, at du liker å jobbe selvstendig og at du har god arbeidsmoral. Du kan bestemme arbeidsdagen din selv, poengterer Overdal.

    Han sier at det er fint å ha planta skog og se at den vokser. Da har du gjort en jobb for framtida.

    De som er interessert kan ta kontakt med: Allskog via skogkultur@allskog.no,Nordtømmer via post@nordtommer.no eller SB- skog via firmapost@sbsskog.no.

    Kjartan Overvik sier at det haster med å komme i gang.

Bilde: 

Kjartan Overdal er skog- og viltansvarlig i Melhus kommune. Her viser han fram plantespett og plantebelte, som de som vil plante skog kan få låne.

 

Les mer i Gaula

Print

Number of views (1067)/Comments (0)

Siste utgave