X

Responsive image

Nyheter
Pløyedag på Hølonda

Pløyedag på Hølonda

Author: Melhus Avisa Gaula/Monday, May 10, 2021/Categories: Startsiden, Nyheter

Arrangementet med teoretisk og praktisk framvisning i pløying forrige uke var et samarbeid mellom Hølonda bondelag og landbruksforvaltninga i Melhus kommune.

AV JENS GRANØIEN

Mer enn 20 hølondbønder var møtt opp på jordet hos Ole Jonny Eid, da det var oppvisning i pløying. Eid driver ensidig med kornproduksjon. Forut for den praktiske delen av arrangementet, var det en teoretisk del der innstilling av plogen var tema. Dette foregikk på gården hos Lars Erik Eid, hvor det også ble servert kaffe og kaker, før deltakerne beveget seg til jordet hos Ole Jonny Eid. Det var Per Olav Saltnes som pløyde ved hjelp av en fire-skjærs vendeplog.

    Atle Haugnes fra landbruksrådgivninga på Skjetlein sier at det er viktig at grunninnstillinga av plogen er riktig.

    – Det er viktig at alle plogfårene er like djupe og brede, og det er viktig at det ikke tyter ugras opp mellom plogfårene. Det skal ikke gå an å se på plogfårene hvor mange skjær plogen som ble brukt hadde, sier Haugnes.

Prosjekt «Mer og 

bedre grovfor»

Landbruksforvaltninga var representert med Signe Lise Skjerdal og Anders Braa.

    Braa forteller at arrangementet er et ledd i prosjektet «Mer og bedre grovfor». Det er søkt Statsforvalteren om midler til prosjektet, samtidig som kommunen har bidratt. Han sier at det er investert i mange kufjøs på Hølonda de siste åra.

    – Næringa sjøl hadde planlagt fagdag. Det er positivt for oss på landbrukskontoret å komme ut for å treffe folk i næringa for å opprettholde godt samarbeid med dem vi jobber for, sier Anders Braa.

    Det er bondelaget som ordner med opplegget. Braa og Skjerdal ser også på arrangementet som viktig sosialt.

Bilde: Fine og rette plogfårer var resultatet.

Les mer i Gaula

Print

Number of views (571)/Comments (0)

Siste utgave