X

Responsive image

Nyheter
Hovmester  på Britannia hotel

Hovmester på Britannia hotel

Author: Melhus Avisa Gaula/Wednesday, June 2, 2021/Categories: Startsiden, Nyheter

Jo Gabriel Grøtan fra Melhus, stortrives som hovmester på landets beste hotell, Britannia i Trondheim.   

AV ÅSMUND SNØFUGL

H

otel Britannia i Trondheim, landets flotteste og mest profilerte hotell har nærmere 350 ansatte. Jo Gabriel Grøtan fra Hølonda og Melhus er en av dem. Han er hovmester på det femstjerners hotellet.

    Jo Gabriel begynte på Britannia som servitør da det ble nyåpnet vinteren 2019. Han avanserte straks til å bli førsteservitør, deretter juniorhovmester samme sommer. Fra februar i fjor har han vært hovmester. Han har ansvaret for 20 servitører på kveldstid og for 40 på dagtid, til sammen 60.

 

Yrkesbakgrunn

Før han begynte på Britannia jobbet han i noen år innen kooperasjonen, på Coop Midt-Norges butikker på henholdsvis Ranheim, Kvål, Melhus og Buvika. I 2014 kom han inn i hotellbransjen. Han jobbet som nattevakt på Hotell Augustin i fem år. Så ble det ansettelse på Britannia. Før jobben startet der gjennomgikk han, sammen med mange andre, et internt kurs, der det ble lagt stor vekt på den service som skulle ytes overfor hotellets kommende gjester, og lærte om alt han som ansatt skulle kunne og være oppmerksom på.

    Under forberedelsen til hotellåpninga laget TV Norge en spennende serie om restaureringa og ombygginga av hotellet. Der var mange av de ansatte med som aktører. Filmingen skjedde mens de var i arbeid og arbeidsoppgaver og rutiner ble diskutert. I TV-serien kunne en også av og til se Jo Gabriel i virksomhet. Han sier at opptakene ble gjort på en fin og diskret måte, og TV-folkene gikk ikke i vegen for det som som skulle gjøres. Det var ikke noe avtalt rollespill. Resultatet ble en fin markedsføring av hotellet.

Storkoser seg

Vi spør Jo Gabriel hvordan han liker seg som medarbeider og hovmester på Britannia.

    – Jeg storkoser meg i jobben, sier han. – Det er en fin gjeng jeg jobber sammen med. Og på Britannia er ingen dager like, her er stadig nye gjester og forskjellige situasjoner. En spennende og givende arbeidsplass.

 

Fra Grøtan

Jo Gabriel er vokst opp på Grøtan ved Benna og Grøtvatnet på Hølonda. Foreldrene er Tone Mikalsen og Jan Roar Grøtan. Han gikk barne- og ungdomsskolen på Eid, og har gått videregående på Melhus, og utdannet seg først innen elektro. Senere tok han IKT-utdanning på Heimdal videregående og kjøretøy-opplæring på Byåsen og etter det studieforberedende på Støren. 

    – Jeg har med andre ord allsidig utdanningsmessig bakgrunn, sier han og smiler.

    Det er ingen ulempe å variert erfaring for en som jobber i hotellbransjen. Han har også erfaring fra organisasjonsarbeid, og har vært aktiv i Flå bygdeungdomslag, der han har vært både nestleder og leder. Han har også hatt verv innen Fagforbundet, og  vært styremedlem i Hotell- og restaurantforbundet i Trondheim. Han er fortsatt med i fagorganisasjonen, men er ikke så aktiv som før. I dag er det først og fremst Britannia, jobben, miljøet og opplevelsene der som har oppmerksomheten.

Bilde: 

Jo Gabriel Grøtan synes han har  drømmejobben på Britannia.

 

Les mer i Gaula

Print

Number of views (955)/Comments (0)

Siste utgave