X

Responsive image

Nyheter
STIPENDVINNER  som drømmer om  et bassløst band

STIPENDVINNER som drømmer om et bassløst band

Author: Melhus Avisa Gaula/Wednesday, June 9, 2021/Categories: Startsiden, Nyheter

Rett før helga ble Drømmestipendet delt ut i Melhus. I Trøndelag var det fem vinnere, og en av dem er melhusbyggen Petter Berg Aspen.

Drømmestipendet er et samarbeid mellom Norsk Tipping og Norsk kulturskoleråd, og det deles ut til talenter i alderen 18 til 25 år. Tidligere var Drømmestipendet på 10.000 kroner og ble delt ut til 100 talenter landet rundt. Men nå er det stipendet på 30.000 kroner og deles ut til 50 talentfulle ungdommer.

 

Prosjektoppstart

Petter Berg Aspen er en av få herfra som har mottatt Drømmestipendet. Petter er født i 1995 og oppvokst på Melhus. Han har gått på Melhus kulturskole, Trøndertun og de siste fire årene har han studert ved Norges Musikkhøgskole i Oslo hvor han tok en bachelor i jazz/utøvende musikk høsten 2020. I sin presentasjon av seg sjøl til Drømmestipendet, sier Petter at drømmen hans er å starte et bassløst band som åpner opp for nye måter å tenke låtskriving og samspill på. Bandet skal bestå av to blåsere, gitar med oktavperingspedal og trommer. 

    – Den siste tiden har jeg brukt mye tid til å utforske komposisjon- og arrangeringsteknikker, og mener jeg nå endelig har grunnlaget til å sette igang dette prosjektet, skriver han i presentasjonen sin. 

    – Dersom jeg blir den heldige vinneren av drømmestipendet, vil det resultere i studioinnspilling med bandet og en turné.

Kommunens betydning

Det har vært rekord i søknader og nominasjoner kan Preben Stai i Norsk Tipping fortelle til avisa Gaula. Det var over 600 søkere, og Petter ble en av 50 som vant. 

    – Du viser det er mulig å følge drømmen din, sier Stai til Petter. 

    Vi møter representanter fra Norsk Tipping, Norsk kulturskoleråd, Melhus kommune og Petter sjøl utenfor Melhus rådhus. Petter forteller til Gaula at han nå bor i Oslo, og kommer hjem for å motta stipendet og for å ha en konsert samme kveld. 

    – Hva gjør du i Oslo, spør vi?

    – Det er litt spilling, men det er mest undervisning, sier Petter som underviser på Maya kulturskole og i tillegg gir han privat undervisning. 

    Sjøl om Petter bor i Oslo, er det et krav når man søker Drømmestipendet at man søker ut i fra den kommunen man bor i opp til man er 16 år. 

    – Det er noe med det å synliggjøre den kommunens betydning i vinnernes karriere, sier Preben Stai fra Norsk Tipping.

Bilde: 

Det var mange som gratulerte Petter Berg Aspen da han mottok Drømmestipendet utenfor Melhus rådhus. Fra venstre står varaordfører Stine Estenstad, kulturskolerektor Tonny Eliassen, Petter Berg Aspen, prosjektleder for Drømmestipender Lars Emil Johanessen og representant Preben Stai fra Norsk Tipping. 

 

Les mer i Gaula 

 

Print

Number of views (610)/Comments (0)

Siste utgave