X

Responsive image

Nyheter
Slutt etter nesten 100 år

Slutt etter nesten 100 år

Author: Melhus Avisa Gaula/Wednesday, June 23, 2021/Categories: Startsiden, Nyheter

På begynnelsen av 1920-tallet ble Hølonda Auto dannet. Da fikk Melhus sitt eget busselskap.

AV HEGE WILLADSEN 

På begynnelsen av 1920-tallet ble Hølonda Auto dannet. Da fikk Melhus sitt eget busselskap. Det er mange år siden Hølonda Auto-bussene var å se på veiene, og i dag er det VY og AtB som har sine navn på bussene vi ser. Nær skysstasjonen på Melhus har bussene vært parkert når de ikke har vært i rute, og det er der sjåførene har hatt renhold på bussene og det er de har hatt pauserommet sitt og kontorlokaler. Nå blir det endringer der. Bussene skal ha kvilested på Heggstadmoen fra nå av. 

    Vi tar turen bort til lokalene og området de har leid av Kåre Skånøy i mange år og slår av en prat med noen karer som holder på med rengjøring av kjøretøyene. Når vi tar fram kameraet begynner et par av de å le, for de mener de ikke egner seg på bilde, og de trekker seg tilbake. Igjen står han som ble overlatt til oss, så vi prater med han. 

    – Vi skal flytte bussene nå, men vi får ha spiserom og toalett. Det kommer jo folk kjørende fra annet hold som skal ha pauser og tilgang til toalett, så da får vi fortsette å ha det. Alle bussene skal bort, og vaskinga som foregikk her tidligere, den skal de som er tilknytta avdeling Skaun skal overta. De skal vaske i Orkanger. De på Melhus skal vaske bilene sine enten på Sandmoen eller på Støren, sier Roar Stamnsve som hører til VY avdeling Skaun. 

Bilde: 

Roar Stamnsve må fra nå av vaske bussen sin på Orkanger, for på Melhus blir det kun spiserom på området der bussene har hatt oppholdssted de siste åra

 

Les mer i Gaula

Print

Number of views (693)/Comments (0)

Siste utgave