X

Responsive image

Nyheter
Melhus vil bli ledende innen svømmeopplæring og livredning

Melhus vil bli ledende innen svømmeopplæring og livredning

Author: Melhus Avisa Gaula/Friday, June 28, 2019/Categories: Startsiden, Nyheter

Melhus kommunestyre har vedtatt at det utarbeides en kompetansehevingsplan blant ansatte innen svømming og livredning. Målet er å bli ledende innen autentisk svømmeopplæring og livredning. Rådmannen bes å utrede en plan.

AV JENS GRANØIEN
Saken ble fremmet i form av en interpellasjon i kommunestyret av Jan Frode Hatlen (V). Interpellanten viste til at det i Norge er omtrent like mange dødsfall på grunn av drukning, som døde i trafikken.
    Hatlen sa at barna i Melhus er heldige som har god tilgang på bassenger. Skolene har også svømmeopplæring. I læreplanen går det fram at 10-åringer skal kunne svømme 200 meter på mage og på ryggen. I Norge er det bare 53 prosent av 10-åringene om oppfyller dette kravet. Hatlen sa at Melhus kommune må bidra til nullvisjonen i drukning her til lands.
    Interpellantene sa at for at ungene skal få en viss risikoforståelse må de lære seg å svømme i autentiske omgivelser. Det vil si utendørs. De må lære seg å håndtere hvordan det er å falle gjennom is. For at øvelsene skal være realistiske må øvelsene skje der ulykkene skjer, altså, i følge Hatlen.

Bildet: Jan Frode Hatlen (V) foreslår svømmeopplæring og livredning i autentiske omgivelser.

 

Print

Number of views (1430)/Comments (0)

Siste utgave