X

Responsive image

Nyheter
Klæt Café – et klondyke for karbis-elskere

Klæt Café – et klondyke for karbis-elskere

Author: Melhus Avisa Gaula/Wednesday, August 18, 2021/Categories: Startsiden, Nyheter

Gemytligheten surrer over tallerkener på respateksborda. Hvis de brune veggene kunne ha talt, hadde det blitt utallige fortellinger om hva lokale stamgjester, sjåfører, arbeidsfolk og ulike selskaper har ment om livet og tilværelsen gjennom 65 år. Iblant med høylytt latter, noen ganger i moll. Men alltid med takknemlighet over de rikelige, gode rettene på menyen. Det fikk TV-profilen Arne Hjeltnes til å skrive hyllningstdiktet ”Karbis på Klæt”!

AV ÅKE NORD

For tilfeldige besøkerende kan det virke som tida har stått stille innenfor døra til Klæt Café. Det er helt riktig. Det er jo også poenget med den unike virksomheten.

    Da vi stikker innom en tirsdag til lunsj er det mest stammgjester ved borden.

 

Stamgjester

Leif Bangsund og Bjarne Sterten fra Agdenes hiver seg over karbistallerkene med god appetitt og smiler stort når de forteller om menyen mellom tuggene:

    – Favoritt? Njjaaa, det er er alt de har her, ikke bare karbis, humrer de.

    Erfaringen fra Klæt Kafé er definitivt på plass.

    – Vi har nok vært her å spist sia femtitallet, forklarer Bjarne, og mimrer om spesielle tilfeller.                                                                                                                      Som da han etter å ha vært i Gaula og berget to lakser på et Kvål-vald dro til Klett for en vel fortjent matpause på heimvegen.  

    – De veide 10,1 og 8,5 kilo og ble tatt den samme dagen. Det var stort! 

 

Unike porsjoner

Han forteller også om bjørnejakter på den andre sida av grensa, i Sveg som foregikk i de härjedalske villmarkene under mange år.

    Han nikker da Leif sier at det er flere ting ved Klæt Café.

    – Her får man spise seg mett, du ser aldri sånne rikelige porsjoner noe annet sted. Og så er det veldig trivelig og god betjening som kan lage mat. 

 

Svigerinner i skift

Inger Anne Persen, som sam-men med Sigrun Torp har drevet virksomheten siden 1992, ler høyt åt smigeren fra Agdenes-karene. 

    De to svigerinnene jobber på skift og kjenner sin gjester veldig godt.

    Inger Anne sitter akkurat ved en sjelden pause i kontoret. 

    

Brilleservice 

”Kontoret” er i et hjørne av restaurantlokalet. 

    Ovenfor bordet der administrativa oppgaver avklares henger en tekstil-plakat med lommer for låne-briller i styrker fra 1,5 til 3,0. 

    ”Lån gjerne her men husk adressen” står det. En del av omsorgen til gjesten som inngår i den smilende servicen fra Inger Anne og Sigrun.

 

Karbis-hyllester

Vi må også fortelle om karbis-hyllestene på veggene. 

    Der finner vi blant annet et bilde med ”Karbis-klondyke på Klæt” fra en reportasje i Uke-Adressa for en god del år tilbake. 

    I forgrunnen ser vi et bilde av Klaus. 

 

”Mr. Karbis”

Og da vi kikker rundt oss ser vi at han er på plass ved sitt stambord. Men han syns det har vært nok med avisoppslag der han figurert og gir negativt beskjed om et intervju. 

    Vi får bare vite fornavnet, men han gir ok til et bilde på avstand.

    Klaus må sies å være Mr. Karbis. 

    – Han har spist her hver dag i de siste 27 åra, forteller Inger Anne.

Bilde:

Favorittmat. Robert Dahl og Vegard Hunstad har bestilt  favoritmaten ”Smørbrød  med egg og bacon”.

 

Les mer i Gaula

Print

Number of views (333)/Comments (0)

Siste utgave