X

Responsive image

Nyheter
TINA KNARBAKK – STORTINGSKANDIDAT FOR RØDT :– Barnefattigdom som i  dag øker blir en viktig sak

TINA KNARBAKK – STORTINGSKANDIDAT FOR RØDT :– Barnefattigdom som i dag øker blir en viktig sak

Author: Melhus Avisa Gaula/Wednesday, August 25, 2021/Categories: Startsiden, Nyheter

Noen forbinder partiet Rødt med kommunisme. Tina Knarbakk sier hun er sosialist, men liker prinsippet til kommunismen.

AV JENS GRANØIEN

– Mange forbinder kommunismen til deler av verden der den ikke fungerer. Diktatorer har ikke plass i kommunismen, der er det folkestyre. Rødt vil ha demokrati, vi vil ha mer demokrati, sier Tina Knarbakk.

    Hun er stortingskandidat og står på 7. plass på lista til Rødt i Sør-Trøndelag. Tina vet godt at hun ikke får noen plass på Stortinget, men håper at Rødt får sin representant fra Sør-Trøndelag. Med oppslutning på over fem prosent på meningsmålingen ligger det godt an til at Bjørnar Moxnes får selskap på Stortinget i neste periode. Valget vil vise, men det kan snart ende med at partiet får ti representanter på tinget etter valget 13. september, dersom dagens prognose slår til.

 

Vil at midlene skal deles mer rettferdig

Tina bor på Melhus og er partiets eneste representant i Melhus kommunestyre. Hun avviser at Rødt ønsker væpna revolusjon, men en folkestyrt revolusjon, der flere deler på godene, ikke bare noen få rike. Hun sier at ordet kommunisme står nevnt en gang i programmet, og at det har fått oppmerksomhet.

    – Mange tror at Rødt ønsker Nord-Korea til Norge. Vi vil bare at midlene skal deles mer rettferdig, og at det ikke bare er de med masse penger som skal bestemme. Tenk på unge uføre, sier Tina Knarbakk.

 

Hater urettferdighet

Hun har alltid tilhørt venstresida i norsk politikk. Hun ble først engasjert i RV (Rød valgallianse) som femten-åring.

    – Jeg liker fellesskapstanken. Det er lettere å oppnå ting når man jobber sammen. Jeg hater urettferdighet der den svakeste alltid er den som taper. Jeg tror Rødt er stemmen for deg som ikke vil kjempe sjøl, sier Tina.

    Hun er født og oppvokst på Flatåsen i Trondheim, og kom flyttende til Melhus i 2013. Tina er singel og har to jenter på henholdsvis sju og tretten år. Hun har jobba på lager, i butikk og i kiosk, men er ufør på grunn av plager med psoriasis og leddgikt.

Bilde: 

– Nå har vi ikke rå til mer forskjellsbehandling, sier Tina Knarbakk som er listekandidat for Rødt til Stortinget.

 

Les mer i Gaula

Print

Number of views (493)/Comments (0)

Siste utgave