X

Responsive image

Nyheter
Melhus på sjuendeplass  i Kommune-NM

Melhus på sjuendeplass i Kommune-NM

Author: Melhus Avisa Gaula/Wednesday, September 8, 2021/Categories: Startsiden, Nyheter

Melhus kommune er rangert som den sjuende beste kommunen i Trøndelag i NHO sitt Kommune-NM.

AV JENS GRANØIEN

Næringslivets hovedorganisasjon (NHO) rangerer årlig alle landets kommuner etter attraktivitet og lokal vekstkraft basert på forhold ved næringsliv, arbeidsmarked, demografi, kompetanse og kommunal økonomi.

    Ifølge Kommune-NM har kommuner som rangerer høyest i Kommune-NM gjerne høy yrkesdeltakelse, høy andel private jobber samt en ung og kompetent arbeidsstyrke.

    I årets Kommune-NM blir Melhus kommune rangert som nummer sju i Trøndelag og nummer 78 på landsbasis. Det er den beste plasseringen kommunen har hatt siden målingen tok til i 2014.

 

En gledelig sjuendeplass

Ordfører Jorid Jagtøyen sier i en kommentar at Melhus hevder seg stadig på målinger både nasjonalt og regionalt innenfor ulike områder som tjenester, omdømme og økonomi.

    – Denne gangen er det NHO sitt Kommune-NM, der Melhus kommer på en gledelig sjuendeplass i Trøndelag. Vi ligger langt over lands- og fylkesgjennomsnittet på enkelte områder, sier ordføreren.

    Hun sier at det er positive trender for en kommune i vekst, der mye bra skjer innenfor bolig, oppvekst og kultur, godt planarbeid og god samhandling i regionen med lokalt næringsliv.

    – Vi ser også effekten av ny vei gjennom kommunen, som delvis er ferdigbygd, og delvis under bygging. Å ha et tett og godt samarbeid mellom næringsliv, kommune, innbygger og utdanningsinstitusjoner er noe vi prioriterer, sier Jorid Jagtøyen.  

Bilde: 

Ordfører Jorid Jagtøyen sier i en kommentar at Melhus ligger langt over lands- og fylkesgjennomsnittet på enkelte områder.

 

Print

Number of views (496)/Comments (0)

Siste utgave