X

Responsive image

Nyheter
To konkurrerende byggvarebedrifter  etablerer seg på Skjerdingstad

To konkurrerende byggvarebedrifter etablerer seg på Skjerdingstad

Author: Melhus Avisa Gaula/Wednesday, September 8, 2021/Categories: Startsiden, Nyheter

Både XL bygg Midttømme og Bygger`n etablerer seg på det nye næringsarealet på Skjerdingstad.

AV JENS GRANØIEN

Daglig leder hos Melhus næringsareal Hans Petter Øien Kvam opplyser at hele det 40 mål store næringsarealet, som før var planteskole, er utsolgt. To konkurrerende bedrifter innen byggevarer vil etablere seg der. I tillegg vil 4 – 5 bedrifter som Øien Kvam enda ikke vil gå ut med hvem er,  vil etablere seg på Skjerdingstad. XL bygg Midttømme har ønska seg tomt på Skjerdingstad, etter at de må flytte fra Hovin på grunn av ny E6. Nå har Nye Veier sørga for at de får ei 6,3 mål stor tomt, like stor tomt som de har i dag, på det nye næringsarealet på Skjerdingstad.

 

Ikke egnet næringsareal

på Hovin

Morten Nikolaisen leder for byggevareavdelingen hos XL bygg Midttømme, sa i et tidligere intervju med Gaula at bedriften fortsatt ønsker å bli i Melhus, og at Skjerdingstad ville være en fin beliggenhet for dem. Nikolaisen sa at bedriften hadde meldt interesse for Skjerdingstad, etter at det ble klart at de må bort fra plasseringen de har i dag på Hovin. Hovin ville nok være førstevalget, men der finnes ikke egnet næringsareal.

 

Være eller ikke være

Tomta som bedriften har på Hovin er på 6,3 mål, kravet var derfor ei tomt som er minst like stor. Det er Nye Veier som ordner med erstatningstomt for bedriften, etter at dagens tomt blir et stort kryss når det bygges ny E6. Nå er det klart at bedriften får ei like stor tomt på Skjerdingstad.

    Morten Nikolaisen sier at tomta på Skjerdingstad vil være et være eller ikke være for bedriften. Han ser på det som har skjedd ved at det nå er klart at de får erstatningstomt, som en gledelig nyhet, når det en gang er sånn at de må forlate Hovin.

 

Litt vemodig

– Det er litt vemodig å må forlate Hovin. Jeg hadde ikke tenkt at det skulle bli sånn. Vi har innsett at vi har tapt kampen om å få være der vi er i dag. Skjerdingstad er et greit alternativ i Melhus, sier Nikolaisen. Bedriften sysselsetter i dag cirka 20 personer, men regner med at de vil få bruk for flere, i en større butikk på Skjerdingstad.

    Nikolaisen ser i utgangspunktet positivt på at de får en konkurrent i Bygger`n på Skjerdingstad.

 

Vinn- vinn situasjon

Han tror det kan bli en vinn vinn-situasjon for begge. Han sier at det er en del ting som må avklares i forhold til Nye Veier før etableringen på Skjerdingstad. Han håper at bedriften vil være på plass i løpet av 2022.

    Noe av det som må være på plass er av- og påkjøringsrampe.

    – På Hovin blir ikke tomta vi har i dag sanert før i 2024, men det er litt om å gjøre å komme i gang så fort det lar seg gjøre, sier Morten Nikolaisen.

    Nye Veier dekker driftsforutsetningene som bedriften har i dag. Hvis de velger å bli litt større, må de regne med å punge ut med noe sjøl.

    – Jeg har forventninger til at det skal bli greit, sier Nikolaisen.

Bilde: 

Næringsarealet på Skjerdingstad består av 40 mål.

 

Les mer i Gaula

Print

Number of views (512)/Comments (0)

Siste utgave