X

Responsive image

Nyheter
Potet og pop i åkerenAV ÅSMUND SNØFUGL Trøndertun er eier av et brukbart jordstykke vest for skolehusa. Jorda har tidligere vært leid bort noen år. Nå har skolen igjen tatt enga i bruk. Foregående sko

Potet og pop i åkerenAV ÅSMUND SNØFUGL Trøndertun er eier av et brukbart jordstykke vest for skolehusa. Jorda har tidligere vært leid bort noen år. Nå har skolen igjen tatt enga i bruk. Foregående sko

Author: Melhus Avisa Gaula/Wednesday, October 20, 2021/Categories: Startsiden, Nyheter

Trøndertun er eier av et brukbart jordstykke vest for skolehusa. Jorda har tidligere vært leid bort noen år. Nå har skolen igjen tatt enga i bruk. Foregående skoleårs elever satte i vår poteter.Nå kunne høstens kull sørge for å ta opp fine, nye poteter.

I vår ble det plantet 30 frukttre. De skal etter hvert gi plommer, kirksebær og epler. I år var det for tidlig å vente seg noe av disse. Skjønt epler ble det, men bare en handfull. Neste år kan det bli frukt og bær å høste. Potetene som ble satt med liv og lyst i vår var av sortene folva og nansen. Det ble fine poteter av dem, og skolen har nå nok poteter til et halvt års bruk. Kortreist og god mat.Potetene smakte godt, kan rektorTormod Gjersvold bekrefte. De er allerede servert i skolens matsal. Potetene ble dyrket på omtrent to mål. Elevene var med på opptakinga med liv og lyst. Knapt noen hadde vært med på liknende før. Elevene fikk jord på fingrene og hentet opp maten med bøyde rygger. Rektor mener det er god læring i dette, også. Elevene gikk løs på arbeidet med godt mot, hadde det trivelig i åkeren, og potetplukkinga ble akkompagnert av utmerkede musikere, som det er mange av påTrøndertun.Nå får eleven servert egenplukka poteter til middags.Tidligerefikk skolen tilsendt fersk fisk fra Vesterålen, fra far til en av elevene. Den smakte godt. Og skulle de få en liknende sending senere, kan den spises sammen med Trøndertuns egne poteter.Kan det bli bedre?

Bilde: 

Fint potetresultat: Fra venstre: Morten Granlund Skrove, Amund Øyhus Mathisen, Eivind Duun

Myhre.

Print

Number of views (328)/Comments (0)

Siste utgave