X

Responsive image

Nyheter
Kvennabakkans venner er årets ildsjel

Kvennabakkans venner er årets ildsjel

Author: Melhus Avisa Gaula/Wednesday, November 3, 2021/Categories: Startsiden, Nyheter

– Det var en stor overraskelse, men veldig hyggelig, sier Gunn Bergmann. Hun er talsperson for Kvennabakkans venner. Fredag kveld får dugnadsgjengen på Hovin hedersprisen.

AV JENS GRANØIEN

Det dreier seg om Kvennabakkan skianlegg på Hovin. En gjeng, fortrinnsvis bestående av tretten pensjonister som er kåret til årets ildsjel i Melhus. Det var leder i idrettsrådet Geir Tore Midttømme som ringte og overrasket Gunn Bergmann med at de er Melhus kommune sin kandidat til årets ildsjel for 2021.

    Fredag kveld er det utdeling av prisen hos Nova kino i Trondheim, der kandidater fra 38 kommuner i Trøndelag vil få sin hederspris. Etter prisutdelingen er det festmiddag hos Scandic Nidelven.

    Kvennabakkans venner stiller mannsterk med seks pensjonister når de mottar krystallstatuetten, som er symbolet på at de er årets ildsjel. I tillegg har de fått 10 000 kroner fra Idrettsrådet. Beløpet er donert videre til Hovin idrettslag.

    Forslaget kom fra Hovin idrettslag, som mente at den innsatsen dugnadsgjengen har utført hos skianlegget på Kvennabakken, måtte være nok til å bli årets ildsjel i Melhus kommune. Hedersprisen utdeles årlig av Norges idrettsforbund og Trøndelag idrettskrets. Det var til sjuende og sist Melhus idrettsråd som innstilte på at Kvennabakkans venner i år måtte bli den mest verdige vinneren av prisen, i konkurranse med andre som også har gjort stor frivillig innsats i kommunen.

 

Kvennabakkens venner består av 18 personer

Kvennabakkans venner består av tretten pensjonister som treffes hver torsdag i skianlegget på Kvennabakkan på Hovin. Da arbeidet tok til på nyåret i år, var lokalene som i dag er møtelokaler/festlokaler, garasje for tråkkemaskina.

    Gunn Bergmann forklarer at før de starta dugnadsarbeidet var det påbygd kjøkken i den ene enden av bygget. I den andre enden er det rennkontor. Det er lokalene imellom der som nå er ombygd til klubblokaler, som også kan benyttes til utleie ved forskjellige anledninger.

    – Noen av oss som i dag er pensjonister var også med da vi bygget anlegget her på 80- tallet. Da ble skianlegget med lysløypa flytta fra Gaudalen, fordi det var mer snøsikkert på Kvennabakkan, forklarer Gunn Bergmann.

Bilde: 

Noen av Kvennabakkans venner. Samlingen på torsdager er ikke bare arbeid. Det sosiale er vel så viktig. Her er noen av dem samlet til kaffe og vafler. Fra venstre; Roar Gylland, Kari Kalvå, Håvard Kalvå, Kjellfrid Kalvå, Odd Kalvå, Magne Svegård, Britt Svegård, Kjell Bjørnar Gylland og Synnøve Nesheim.  Ikke til stede: Lars Nesheim, Oddbjørn Syrstad, Casper Nergmann og Gunn Bergmann som tar bildet.

 

Les mer i Gaula

Print

Number of views (532)/Comments (0)

Siste utgave