X

Responsive image

Nyheter
1747 flyfoto fra Melhus fra 60-tallet er lagt ut på Melhus kommune sin hjemmeside

1747 flyfoto fra Melhus fra 60-tallet er lagt ut på Melhus kommune sin hjemmeside

Author: Melhus Avisa Gaula/Wednesday, November 13, 2019/Categories: Startsiden, Nyheter

Melhus kommune har nettopp avslutta arbeidet med å stedfeste 1747 bilder, for det meste av gårdsbruk, og lagt de ut på kommunens hjemmeside.

AV JENS GRANØIEN
Bildene er tatt av Widerøe flyveselskap. Årstall når bildene er tatt er ikke nærmere angitt, enn at de skal være fotografert i løpet av 60-tallet. Bildene har veldig god oppløsning, og for de som er godt kjent kan se hvilken person de ser om noen er ute når bildene ble tatt.
    Fjellanger Widerøe ga bort bildesamlingen til kommunen når de gikk konkurs. I Melhus har kultur og fritid hatt bildene ligget lagret i mange år. I alt består samlingen av 1747 bilder i farger.

Bilder fra hele kommunen
Det er bilder fra hele kommunen, det som mangler er langs Åsen og på Løvset. Asbjørn Langen som er fagleder for kart og oppmåling i Melhus kommune, tror at de bildene som mangler kan ligge i en pappeske i en annen kommune. Det området som mangler grenser mot Trondheim og Klæbu, han tror en av de kommunene kan ha bildene liggende. Bilder er også å finne ved å gå inn på Nasjonalbiblioteket nb.no, der er det masse bilder. De er i svart-hvitt og er fra tidlig 50-tall. Langen tror dette bildematerialet kan være veldig interessant, både for enkeltpersoner, og for historielagene i kommunen.

Bildet: Masse bygninger på gården Midtflå i Flå på 60-tallet. Gården eies i dag av Marlon Midtflå.

Les mer i Gaula.

Print

Number of views (2541)/Comments (0)

Siste utgave