X

Responsive image

Nyheter
Skeiv kjønnsbalanse i eldrerådet og ungdomsrådet

Skeiv kjønnsbalanse i eldrerådet og ungdomsrådet

Author: Melhus Avisa Gaula/Thursday, January 2, 2020/Categories: Startsiden, Nyheter

Eldrerådet i Melhus hadde for mange menn, mens ungdomsrådet hadde nesten bare jenter.

AV JENS GRANØIEN
Eldrerådet måtte velges på nytt fordi rådet besto av seks menn og en kvinne. Kravet er minst 40 prosent av hvert kjønn. Rådet hadde valgt leder og nestleder. Ingen av dem ble med i styret, og ble vararepresentanter etter at kommunen foretok gjenvalg, etter innstilling fra valgkomiteen som er identisk med formannskapet.
    Rådet som konstituerer seg sjøl hadde valgt Ola Lilleøkdal fra Lundamo og Ler pensjonistforening som leder. Steinar Nyland som hadde vært leder tapte kampvotering mot Lilleøkdal, og ble valgt til nestleder. Begge ble erstattet av kvinner og ble varamedlemmer.
    Melhus eldreråd består av sju representanter, to av dem er folkevalgt.
    Følgene ble valgt: Asbjørg Gylland, Hovin pensjonistforening, Steinar Rekstad, Hølonda pensjonistforening, Brit Inger Granmo Aune, og Ludvig Rambraut, begge Lundamo og Ler pensjonistforening, Halfrid Riseth, Melhus pensjonistforening. Politikere: Tor Arne Granmo, Melhuslista, og Harald Kulbotn, Arbeiderpartiet. John Søberg fra Senterpartiet og Johan Richard Fjelly Brevik er vararepresentanter for de folkevalgte.


Bilde: Ungdomsrådet har til nå bestått av et stort flertall jenter. Nå blir kravet om minst 40 prosent av hvert kjønn oppfylt, i og med at det blir fire gutter og seks jenter.

Les mer i Gaula

Print

Number of views (1319)/Comments (0)

Siste utgave