X

Responsive image

Nyheter
Ordføreren ser i glasskula: – Det skjer mye positivt i Melhus i 2020

Ordføreren ser i glasskula: – Det skjer mye positivt i Melhus i 2020

Author: Melhus Avisa Gaula/Thursday, January 2, 2020/Categories: Startsiden, Nyheter

En ordfører har aldri helt fri. Selv om vedkommende ikke er fysisk til stede på kontoret, så er det ordførerens ansvar å handle dersom det skjer noe. Da hjelper det ikke at det er jul, eller om det skjer på andre tider på året.

AV JENS GRANØIEN

Vi inviterte oss sjøl til en prat før ordfører i Melhus Jorid Jagtøyen tok juleferie. Vi ville høre hvilke tanker nyvalgt ordfører hadde for det nye året i Melhus kommune. Men vi ville også at hun skulle se seg litt tilbake til 2019.
    I høst ble Jorid Jagtøyen valgt til ordfører i Melhus for andre gang. Første gangen var i 2011, i en periode som varte til 2015.

Rolig julefeiring
Jorid sier hun har gledet seg til jul siden oktober. Jula feirer hun hjemme på gården sammen med den nærmeste familien.
    – Jeg er minst mulig borte i jula. Både jul og nyttår feires hjemme på gården med familien, søster og hennes barn, og mamma og pappa. I jula er jeg tilgjengelig, men er ikke på kontoret. Plutselig kan det skje noe, det vet en ikke på forhånd. Vi hadde gjennomgang av beredskapen for noen uker siden.

Føler seg tryggere
som ordfører
– Jeg føler meg mye tryggere som ordfører nå enn for åtte år siden, sier hun. Hun forteller om en travel sommer og høst. Valgkampen startet i sommer, men full intensitet fra tidlig i august. Senterpartiet som hun representerer hadde gode prognoser på meningsmålingene, og det lå an til et godt, men også et spennende valg. I Melhus økte partiet antall representanter i kommunestyret fra sju til elleve. Med et godt utgangspunkt, og som det største partiet i Melhus gikk partiet til forhandlinger om en politisk plattform med Høyre og Melhuslista. Verken Arbeiderpartiet, Høyre eller Melhuslista gjorde et spesielt godt valg, særlig ikke Arbeiderpartiet som tapte fire mandater i kommunestyret. Det var aldri noen tvil om hvem av de tre partiene som ble enig om å samarbeide, som skulle få ordføreren. Senterpartiet ble større enn Høyre og Melhuslista til sammen.

Bilde: Når ordfører Jorid Jagtøyen ser inn i glasskula, ser hun en kommune i vekst.

Les mer i Gaula

Print

Number of views (1414)/Comments (0)

Siste utgave